Υπομονή συνέστησε ο Αρχηγός Αστυνομίας για τα κατασκοπευτικό βαν

Τη θέση του ότι δεν θα πρέπει το θέμα με το κατασκοπευτικό βαν να τύχει δημόσιου διαλόγου ή δηλώσεων, επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, ενώ ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, σημειώνει πως οι έρευνες προχωρούν εντατικά με μεθοδικότητα και συνέστησε υπομονή.
 
Ερωτηθείς για την πορεία των ερευνών σε σχέση με το κατασκοπευτικό βαν, ο Υπουργός υπενθύμισε πως οι έρευνες διεξάγονται  από την Αστυνομία, με τη συνδρομή ανεξάρτητου ανακριτή, ο οποίος διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
"Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας ακόμη θεσμός, πέραν από την Αστυνομία, που συνδράμει στις προσπάθειες", είπε και τόνισε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να πει οτιδήποτε άλλο "γιατί έχω ήδη τοποθετηθεί ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε τις ανακρίσεις μέσα από δημόσιο διάλογο και μέσα από δηλώσεις".
 
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη και πίεση στη διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, ώστε να μην γίνουν λάθη και να επιτελεστεί το έργο της Αστυνομίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
"Να ξέρετε όμως ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από το προσωπικό που διαθέτουμε και που είναι εξειδικευμένο και μπορεί να κάνει τη δουλειά του και βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο", είπε και πρόσθεσε πως " χρειάζεται πολλή  μεθοδικότητα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε".
 
Ερωτηθείς κατά πόσο θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ισραηλινού ιδιοκτήτη, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως "θέματα έκδοσης ενταλμάτων δεν μπορούν να ανακοινώνονται από τα ΜΜΕ" και δεν μπορεί να ειπωθεί οτιδήποτε άλλο, πέραν του ότι οι διαδικασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.
 
Κληθείς να πει αν αναφέρεται σε διαδικασίες έρευνας, απάντησε "και έρευνας και όσον αφορά τη λήψη καταθέσεων και την ανάλυση των δεδομένων που βγαίνουν στην επιφάνεια από τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα".
 
Σε σχέση με το τί έχει προκύψει, μέχρι στιγμής, από τη διερεύνηση, ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε ότι δεν πρόκειται να πει οτιδήποτε δημοσίως, υποδεικνύοντας ότι  "για να διερευνούμε μιαν υπόθεση σημαίνει ότι κάτι υπάρχει. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία, αλλά επαναλαμβάνω, χρειάζεται προσοχή, υπομονή και εμείς προχωρούμε".
 
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι