Και με βούλα Ανωτάτου η απέλαση καταδικασθέντα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Την ακύρωση της απέλασης του, ζήτησε με προσφυγή του στο Ανώτατο Ρουμάνος, ο οποίος καταδικάστηκε το 2017 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε τρία χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταλμα έρευνας σε Αστυνομικό Σταθμό για διαρροές μέλους με φόντο δολοφονία
 
Ενόψει της αποφυλάκισης του, ο Γενικός Εισαγγελέας, με αίτηση του στο Δικαστήριο, εξασφάλισε διάταγμα εποπτείας του αλλοδαπού για περίοδο 36 μηνών. Επιπρόσθετα εναντίον του εκκρεμούσε (σ.σ πριν την καταδίκη του) διάταγμα κράτησης και απέλασης του, εφόσον κρίθηκε ότι αποτελούσε «πραγματική, ενεστώσα και επαρκώς σοβαρή απειλή, στρεφόμενη κατά θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας».

Παρά το γεγονός όμως, ότι το διάταγμα απέλασης του ανεστάλη λόγω της καταδίκης του, ο αλλοδαπός με την αποφυλάκισή του τον Ιούνιο του 2019, συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια Μενόγειας, όπου έκτοτε κρατείται.
 
Ο αλλοδαπός προσφεύγοντας στο Ανώτατο ζήτησε όπως κηρυχθεί παράνομη η κράτηση του και να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο απέρριψε το αίτημα του, υποδεικνύοντας πως αυτό που θα έπρεπε να εξεταστεί ήταν το διάταγμα για απέλαση του.
 
Εξετάζοντας την αίτηση του, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε πως ορθώς το πρωτόδικο Δικαστήριο έκρινε ότι αυτό που επεδίωκε ο πρώην κατάδικος ήταν η προσβολή της νομιμότητας του διατάγματος κράτησης του, την οποία όμως είχε ήδη προσβάλει με προσφυγή, η οποία έπεσε στο κενό.
 
Όσον δε αφορά το παράπονο του αλλοδαπού σε σχέση με τη διάρκεια της κράτησης του, το Ανώτατο επισήμανεπως ο παραπονούμενος δεν ανήκει στα  πρόσωπα που θεωρούνται ως απαγορευμένος μετανάστης, κάτι που επιβάλλει στον Διευθυντή του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης την υποχρέωση εξασφάλισης διατάγματος από το Δικαστήριο για κράτηση απαγορευμένου μετανάστη - ο οποίος εισήλθε παράνομα στη Δημοκρατία δια θαλάσσης ή αέρος - πέραν των οκτώ ημερών.
 
Ως εκ τούτου, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και ο πρώην κατάδικος παραμένει υπό κράτηση στην Μενόγεια μέχρι την απέλαση του.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο