Έπεσε στην επανεκδίκαση η υπόθεση του ομαδικού βιασμού στις Κεντρικές

Ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση σε σχέση με τον κατ’ ισχυρισμό ομαδικό βιασμό 22χρονου που διαπράχθηκε το 2014 στις Κεντρικές Φυλακές το Δικαστήριο, το οποίο κλήθηκε να επανεξετάσει την υπόθεση, μετά από απόφαση του Ανωτάτου.

Για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί τέσσερα πρόσωπα, σε δώδεκα και δέκα έτη, εκ των οποίων τα δύο άσκησαν έφεση και το Ανώτατο είχε διατάξει την επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Το πρωί, οι δύο κατηγορούμενοι, ένας Ε/κ και ένας Ρουμάνος, βρέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο τους αθώωσε και τους απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο καταδικασθέντες, ο ένας είχε μεταφερθεί στη χώρα του για έκτιση της ποινής του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε ασκήσει έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης. Πράγμα το οποίο, αναμένεται να πράξει μετά την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, αφού αν είχε εφεσιβάλει και ο ίδιος την απόφαση θα βρισκόταν πιθανόν κι αυτός ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι για τους δύο κατηγορούμενους που αθωώθηκαν το πρωί, το Ανώτατο όταν διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης, αποφάσισε όπως οι δύο να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους κι αφού καταβάλουν χρηματικό ποσό ως εγγύηση.

Την ίδια ώρα, οι δύο πρώην κατηγορούμενοι, που εξέτισαν ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημιώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου