Παραμένουν στο κελί οι συλληφθέντες για την υπόθεση των εικονικών γάμων-Ψάχνουν ακόμη 21

Την ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης τριών προσώπων ηλικίας 47, 24 και 19 ετών, για ακόμη οκτώ μέρες, διέταξε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, για σκοπούς διερεύνησης υποθέσεων καταρτισμού πλαστών εγγράφων με σκοπό την υποβοήθηση υπηκόων τρίτων χωρών να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Οι 47χρονος, 24χρονος και 19χρονη, είχαν συλληφθεί στις 28 του περασμένου Νοεμβρίου και τελούσαν υπό οκταήμερη κράτηση, βάσει Δικαστικών διαταγμάτων που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την επόμενη μέρα, 29 Νοεμβρίου.
 
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των υπόπτων όταν, μετά από διερεύνηση πληροφοριών, προέκυψαν στοιχεία ότι σε 13 περιπτώσεις τέλεσης γάμων μεταξύ ευρωπαίων υπηκόων και υπηκόων τρίτων χωρών, που πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένο δημαρχείο, τα συμβόλαια εργασίας που κατατέθηκαν στους προσωπικούς τους φακέλους, με τα οποία εξασφάλιζαν την εγγραφή τους, είναι πλαστά.
 
Από τις εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 27 προσώπων εκ των οποίων και οι 47χρονος, 24χρονος και 19χρονη.
 
Για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση, βάσει Δικαστικών διαταγμάτων, ακόμη τρία πρόσωπα, δύο γυναίκες, ηλικίας 33 και 27 ετών και ένας άνδρας, ηλικίας 25 ετών.
 
Σχετικά με την τέλεση του ενός από τους 13 γάμους που διερευνώνται, μεταξύ ανδρός, ηλικίας 23 χρόνων, υπηκόου τρίτης χώρας και γυναίκας, ηλικίας 22 χρόνων, υπηκόου ευρωπαϊκής χώρας, όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, ο γάμος τελεύτηκε με την παρουσίαση αυθεντικών εγγράφων.
 
Τις εξετάσεις διεξάγει το ΤΑΕ Αρχηγείου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου