Κυριακή 20 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με φόντο την υπόθεση του Στέφανου σε δίκη ο Ρώσος για το θάνατο του Παναγιώτη

Ντίνα Κλεάνθους  06/12/2019 07:10
Με φόντο την υπόθεση του Στέφανου σε δίκη ο Ρώσος για το θάνατο του Παναγιώτη

Με φόντο την υπόθεση του Στέφανου σε δίκη ο Ρώσος για το θάνατο του Παναγιώτη

Ντίνα Κλεάνθους  06/12/2019 07:10
Με φόντο την καταδίκη του 50χρονου για ανθρωποκτονία σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, με θύμα τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου από το Κολόσσι, παραπέμπεται σε δίκη, αντιμέτωπος με το ίδιο αδίκημα, ο 50χρονος που παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου.

Δύο χρόνια μετά το θανατηφόρο που στοίχησε τη ζωή στον Στέφανο, και για το οποίο καταδικάστηκε σε εξαετή ποινή φυλάκισης ο 50χρονος, η Αστυνομία καταχωρεί υπόθεση εναντίον του 50χρονου Ρώσου για το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου στη Λεμεσό.
 
Ο Ρώσος, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση, θα παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, έχοντας στην πλάτη του βαριές κατηγορίες, με την βασικότερη αυτή της ανθρωποκτονίας που επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.  

Ωστόσο, το σενάριο ο 50χρονος να καταδικαστεί σε ισόβια, εάν κριθεί ένοχος, θεωρείται απομακρυσμένο, λαμβάνοντας υπόψη και την εξαετή καταδίκη για την ανθρωποκτονία του Στέφανου, καθώς τα δύο θανατηφόρα έχουν κοινούς παρονομαστές.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ από τις τοξικολογικές εξετάσεις διαφάνηκε πως είχε στου αίμα του 245 mg αλκοόλης. Επίσης διαπιστώθηκε πως έκανε χρήση χαπιών που προκαλούν υπνηλία.

Παράλληλα, παρά την αρχική εκτίμηση πως το όχημα διέθετε «μαύρο κουτί», γνωστό ως EDR,  το οποίο καταγράφει τα δεδομένα οδήγησης, εντούτοις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για παλαιότερου τύπου μοντέλου. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του θανατηφόρου, έχουν σταλεί συγκεκριμένα εξαρτήματα του οχήματος στην κατασκευάστρια εταιρεία, στη Γερμανία, για εξετάσεις.
Στο μεταξύ, ο 50χρονος τηρεί το δικαίωμα της σιωπής αναφέροντας πως ότι έχει να πει θα το πει στο Δικαστήριο.  

Υπενθυμίζεται ότι το όχημα του άτυχου Παναγιώτη Χριστοφόρου κτυπήθηκε  στο πίσω μέρος από το όχημα του 50χρονου, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του και να βρει ακαριαίο θάνατο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας