Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αστυνομικός σε ρόλο… μεσάζοντα απειλών από έμπορο ναρκωτικών

Ντίνα Κλεάνθους  05/12/2019 19:04
Αστυνομικός σε ρόλο… μεσάζοντα απειλών από έμπορο ναρκωτικών

Αστυνομικός σε ρόλο… μεσάζοντα απειλών από έμπορο ναρκωτικών

Ντίνα Κλεάνθους  05/12/2019 19:04
Στο Ανώτατο για ακύρωση του εντάλματος σύλληψής του προσέφυγε αστυνομικός, ο οποίος τον Απρίλιο του 2019 είχε φορέσει χειροπέδες για κατάχρηση εξουσίας και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών.

Στα πλαίσια της διερεύνησης λήφθηκε μαρτυρία ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν και τρίτο πρόσωπο, στον οποίο φαινόταν να ανήκαν τα ναρκωτικά και, ως εκ τούτου, εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο.

Ένας εκ των δύο συλληφθέντων, ενώ κρατείτο στα κρατητήρια του Κεντρικού Σταθμού Πάφου, εξέφρασε την επιθυμία σε μέλος της Υ.Κ.Α.Ν., να προβεί σε κατάθεση σχετικά με την υπόθεση, αναφέροντας, επίσης, πως τον επισκέφθηκε στα κρατητήρια άγνωστος του ένστολος αστυνομικός, ο οποίος του έδωσε €200 και του είπε «έφερα σου 200 ευρώ που τον …, τζιαί είπε μου να σου πω αν μιλήσεις εν' να σου κόψει την κκελλέ σου».

Ο κρατούμενος προέβη σε περιγραφή του αστυνομικού, ενώ, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σταθμού, καταγράφηκαν οι κινήσεις του μέλους της δύναμης, το οποίο συνοδευόταν από άγνωστο πολίτη.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στον φάκελο του κρατουμένου υπήρχε καταχώρηση, στο πεδίο «Παραλαβής & Διακίνησης Χρημάτων», σχετικά με την πρόσθεση ποσού €200 στην περιουσία του. Επρόκειτο για ελλιπή καταχώρηση, αφού δεν αναφερόταν η ημερομηνία ή η ώρα, ενώ το όνομα του προσώπου που έδινε τα χρήματα φαινόταν να ήταν υπαρκτό. 

Κατόπιν περαιτέρω ανακρίσεων και έρευνας στο μηχανογραφημένο σύστημα της Αστυνομίας, τα μέλη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου έφθασαν στα ίχνη του αστυνομικού, ο οποίος και συνελήφθη.  

Προσφεύγοντας στο Ανώτατο, η θέση του αστυνομικού ήταν πως η έκδοση του εντάλματος σύλληψης βασίστηκε σε ψευδορκία, αφού η γραπτή κατάθεση του μάρτυρα λήφθηκε μετά τη σύλληψη του μέλους της δύναμης, όπου επανέλαβε τα όσα υποστήριξε νωρίτερα προφορικά.  

Το Ανώτατο έκρινε πως το γεγονός ότι η γραπτή κατάθεση του κρατούμενου λήφθηκε εκ των υστέρων ήταν επουσιώδες, ακόμα και αδιάφορο για τους σκοπούς έκδοσης του εντάλματος σύλληψης. Ως εκ τούτου, απέρριψε την προσφυγή του αστυνομικού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας