Κυριακή 19 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εν μέσω απεργίας των λειτουργών «ανοίγουν» το πόρισμα για τον Στυλιανό στη Βουλή

  02/12/2019 07:01
Εν μέσω απεργίας των λειτουργών «ανοίγουν» το πόρισμα για τον Στυλιανό στη Βουλή

Εν μέσω απεργίας των λειτουργών «ανοίγουν» το πόρισμα για τον Στυλιανό στη Βουλή

  02/12/2019 07:01
Ενημερώνεται το πρωί η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής για το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, σε σχέση με τις ευθύνες για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, το οποίο επιδόθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή θα αρχίσει στις 1130, στην παρουσία της υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου και του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη.

Για τη συζήτηση του θέματος, εκτός από την ίδια την Επίτροπο, την κ. Αιμιλιανίδυ και τον κ. Μιχαηλίδη, έχουν κληθεί να παραστούν επίσης, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου και η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Μαρία Κυρατζή.

Το παρών τους αναμένεται επίσης να δώσουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Hope for Children”– UNCRC Policy Center.

Την ίδια ώρα που στη Βουλή θα συζητείται το πόρισμα της κ. Λοττίδου, που κατέδειξε ευθύνες για λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, τα μέλη του ΥΚΕ κατέρχονται σε εικοσιτετράωρη απεργία ως μέτρο αντίδρασης για το πόρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Στυλιανό και η αντίσταση στην αλλαγή

Με έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη και μετά την αυθόρμητη μονόωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι λειτουργοί των ΥΚΕ, την Περασμένη Τετάρτη το πρωί, αποφάσισαν όπως κατέλθουν στην εικοσιτετράωρη απεργία. Διαμαρτύρονται ουσιαστικά για το θέμα της υποστελέχωσης του τμήματος.


Υπενθυμίζεται ότι, από το πόρισμα της κ. Λοττίδου προέκυψαν ευθύνες για το θάνατο του Στυλιανού, για τέσσερα μέλη των ΥΚΕ, ενώ το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών αδικημάτων, εξετάζεται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σηκώνει μανίκια ο Β. Αρχηγός για τις ευθύνες μελών στην υπόθεση του Στυλιανού

Επίσης, ευθύνες προέκυψαν και για μέλη της Αστυνομίας, με τον Αρχηγό της Δύναμης Κύπρο Μιχαηλίδη, να διορίζει ερευνώντα λειτουργό τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας Υποστήριξης κ. Ανδρέα Κουσιουμή, για άμεση διερεύνηση των ευρημάτων του πορίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας