Εν μέσω απεργίας των λειτουργών «ανοίγουν» το πόρισμα για τον Στυλιανό στη Βουλή

Ενημερώνεται το πρωί η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής για το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, σε σχέση με τις ευθύνες για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, το οποίο επιδόθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή θα αρχίσει στις 1130, στην παρουσία της υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου και του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη.

Για τη συζήτηση του θέματος, εκτός από την ίδια την Επίτροπο, την κ. Αιμιλιανίδυ και τον κ. Μιχαηλίδη, έχουν κληθεί να παραστούν επίσης, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου και η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Μαρία Κυρατζή.

Το παρών τους αναμένεται επίσης να δώσουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Hope for Children”– UNCRC Policy Center.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνει στον τοίχο τον πατέρα του Στυλιανού η Επίτροπος-Εισηγείται τη δίωξή του

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται τα ΥΚΕ

Την ίδια ώρα που στη Βουλή θα συζητείται το πόρισμα της κ. Λοττίδου, που κατέδειξε ευθύνες για λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, τα μέλη του ΥΚΕ κατέρχονται σε εικοσιτετράωρη απεργία ως μέτρο αντίδρασης για το πόρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Στυλιανό και η αντίσταση στην αλλαγή

Με έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη και μετά την αυθόρμητη μονόωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι λειτουργοί των ΥΚΕ, την Περασμένη Τετάρτη το πρωί, αποφάσισαν όπως κατέλθουν στην εικοσιτετράωρη απεργία. Διαμαρτύρονται ουσιαστικά για το θέμα της υποστελέχωσης του τμήματος.


Υπενθυμίζεται ότι, από το πόρισμα της κ. Λοττίδου προέκυψαν ευθύνες για το θάνατο του Στυλιανού, για τέσσερα μέλη των ΥΚΕ, ενώ το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών αδικημάτων, εξετάζεται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σηκώνει μανίκια ο Β. Αρχηγός για τις ευθύνες μελών στην υπόθεση του Στυλιανού

Επίσης, ευθύνες προέκυψαν και για μέλη της Αστυνομίας, με τον Αρχηγό της Δύναμης Κύπρο Μιχαηλίδη, να διορίζει ερευνώντα λειτουργό τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας Υποστήριξης κ. Ανδρέα Κουσιουμή, για άμεση διερεύνηση των ευρημάτων του πορίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη