Η κατάληξη του θανατικού ανακριτή για την τετράχρονη που πνίγηκε στον Πρωταρά

Τραγικό ατύχημα ήταν ο θάνατος της τετράχρονης Mya Piper, σύμφωνα με το πόρισμα του θανατικού ανακριτή, που εξέταζε την υπόθεση.
 
Το BBC σε άρθρο του αναφέρει τα γεγονότα της υπόθεσης, την απόφαση Δικαστηρίου στην Κύπρο σε βάρος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, καθώς επίσης και στα συμπεράσματα του ανακριτή για την υπόθεση.
 
Όπως αναφέρει το άρθρο, η μητέρα της άτυχης ανήλικης αφαιρέθηκε από ένα τηλεφώνημα και λίγα λεπτά μετά η τετράχρονη κόρη της εντοπίστηκε πνιγμένη σε πισίνα στην Κύπρο.
Η Mya Piper εντοπίστηκε στον πάτο της πισίνας σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά, τον Ιούνιο του 2014. Η μητέρα της δήλωσε στις Αρχές πως άφησε από τα μάτια της την τετράχρονη μόνο για πέντε λεπτά, καθώς είχε ένα επείγον τηλεφώνημα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Ο θανατικός ανακριτής της υπόθεσης, δρ. John Hamilton κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος της τετράχρονης ήταν τραγικό ατύχημα.
 
Οι έρευνες αναφέρουν πως οι παρευρισκόμενοι κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες ώστε να σώσουν την Mya, η οποία κατέληξε στον πάτο της πισίνας, ενώ λεπτά πριν έπαιζε με ασφάλεια σε παρακείμενη παιδική πισίνα.
 
Παρά τις προσπάθειες των διασωστών, η τετράχρονη τελικά δεν τα κατάφερε.
 
Η μητέρα της τετράχρονης, στην κατάθεσή της ανέφερε πως βρισκόταν στην Κύπρο με την κόρη της, την αδελφή, τον αδελφό, τον πατέρα και την θετή της μητέρα, αλλά και τον μικρότερο γιο της. Έφτασαν μια μέρα πριν την τραγωδία.
 
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή, καθώς δεν ήταν επαρκής η ασφάλεια στο χώρο.
 
Η κ. Piper ανέφερε πως όταν δεν μπορούσε να εντοπίσει την κόρη της, έκλεισε το τηλέφωνο και άρχισε να την ψάχνει.
 
Είδε μια γυναίκα να βγάζει την κόρη της από την πισίνα των ενηλίκων και ανέφερε «μπήκα και εγώ στην πισίνα και η κυρία αυτή που έδωσε την κόρη μου. Ήταν αναίσθητη». Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά η Mya δεν μπορούσε να σωθεί. Οι ανακριτές ανέφεραν πως στο σημείο δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες σε υπηρεσία.
Ο θανατικός ανακριτής, στο πόρισμά του ανέφερε πως κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος της τετράχρονης δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα τραγικό ατύχημα.
 
«Είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού και κάθε παππού και γιαγιάς. Παίρνεις τα μάτια σου από τα παιδιά για ένα ή δύο λεπτά και τότε γίνεται το κακό», σημείωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ