Τεντώνει το σχοινί ο Ελεγκτής, ζητά διερεύνηση ποινικών αδικημάτων για την Λοττίδου

Πιθανά ποινικά αδικήματα για την άρνηση της Επιτρόπου Διοικήσεως να επιτρέψει στην Ελεγκτική Υπηρεσία να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο στην υπηρεσία της, βλέπει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα.

«Έχω την άποψη ότι ενδεχομένως η Επίτροπος να έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. Πραγματικά θεωρώ εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη κάποιος ανεξάρτητος αξιωματούχος να αναγκάζεται να καταγγείλει κάποιον άλλο αξιωματούχο για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, κρίνω όμως ότι έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνεννόησης, και συνεπώς είμαι αναγκασμένος να πράξω τούτο γιατί διαφορετικά γίνομαι συμμέτοχος σε μία κουλτούρα ανομίας που προφανώς υποσκάπτει το κράτος δικαίου».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής, στις 26 Νοεμβρίου λειτουργοί της Υπηρεσίας θα μετέβαιναν στο Γραφείο της Επιτρόπου για να συλλέξουν διάφορα στοιχεία, υποδεικνύοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση άσκησης ελέγχου ή κριτικής ή άλλης παρέμβασης οποιασδήποτε μορφής στο περιεχόμενο των Εκθέσεων της Επιτρόπου, ή στην προτεραιοποίηση που αυτή θέτει για εξέταση των ενώπιον της παραπόνων, και συνεπώς ανέμενα ότι θα συνεργαζόταν στον έλεγχο, όπως είναι άλλωστε και η με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους υποχρέωσης της».

Την Δευτέρα, 25/11/2019, η Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως αναφέρει στην επιστολή, ενημερώθηκε από το Γραφείο της Επιτρόπου, ότι η ίδια ζητούσε όπως η επίσκεψη που θα γινόταν στις 26 Νοεμβρίου επανακαθοριστεί για την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, λόγω βαρυφορτωμένου προγράμματος συναντήσεων της Επιτρόπου.

Λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο Γραφείο της Επιτρόπου, η οποία όμως, όπως καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής, «αντί να τους παραδώσει τα ζητηθέντα στοιχεία, τους παρέδωσε επιστολή με ημερομηνία 28.11.2019 στην οποία επαναλαμβάνει την άρνηση της να συνεργαστεί με την Υπηρεσία σε σχέση με τον έλεγχο των συγκεκριμένων στοιχείων».

Ως εκ τούτου, και με βάση γνωμάτευση που είχε εκδώσει ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής αποτάθηκε στον Κώστα Κληρίδη, ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος της Επιτρόπου.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
Νέα αναβολή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πολυκάρπου
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του