Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σήκωσε το γάντι ο Αβέρωφ για το βαν-«Δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον»

  26/11/2019 14:24
Σήκωσε το γάντι ο Αβέρωφ για το βαν-«Δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον»

Σήκωσε το γάντι ο Αβέρωφ για το βαν-«Δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον»

  26/11/2019 14:24
Έσπασε τη σιωπή του και απάντησε στα όσα του καταλογίζει το ΑΚΕΛ, με φόντο το κατασκοπευτικό βαν, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον».
 

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουν ειπωθεί πολλά κατά την απουσία του στο εξωτερικό και ερωτηθείς για το ποια είναι η σχέση του με τον κύριο Avni, τον πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας και ιδιοκτήτης της Ισραηλινής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν απέφευγε να τοποθετηθεί.

«Τοποθετηθήκαμε αλλά μου δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε. Πρώτον, συμφωνούμε απόλυτα με τον Άντρο Κυπριανού ότι είναι ένα θέμα που αφορά προσωπικά δεδομένα, το δικαίωμα της ελευθερίας της επικοινωνίας, του κάθε πολίτη, και πρέπει οι έρευνες να μπουν σε βάθος όσο το δυνατόν συντομότερα για να λάμψει η αλήθεια. Και αν όντως υπήρξαν παρακολουθήσεις οποιουδήποτε πολίτη, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να πέσει σε όποιους εμπλέκονται όποιοι και αν είναι αυτοί.  Ακόμα χειρότερο είναι εάν υπήρξε το έγκλημα της πολιτικής παρακολούθησης. Γιατί μας παίρνει σε Μεσαίωνα».
 

Όπως ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, εάν «ο αγαπητός Άντρος Κυπριανού θέλει μια φορά την διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και εγώ προσωπικά το θέλω διπλά». Και αυτό, γιατί όπως εξήγησε, έβαλαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο κάδρο και μόνο μέσα από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης θα φανεί η αλήθεια.

«Το βαν είναι στα χέρια της αστυνομίας, δεν φεύγουν δεδομένα, είναι εκεί και αν υπήρξαν παρακολουθήσεις θα είναι εκεί καταγραμμένα και τα θύματα και οι εντολοδόχοι», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «και αν πράγματι υπήρχαν παρακολουθήσεις και εντολοδόχοι, όλα σε διαφάνεια και να πληρώσουν όποιοι και να είναι αυτοί. Είπα και δεν διαφωνώ με τον Άντρο ότι πρέπει να δοθεί άπλετο φως σε αυτή την εξέταση της υπόθεσης και αν εκείνος το θέλει μια φορά εγώ το θέλω δέκα φορές γιατί μόνο μέσα από  αυτό τον τρόπο θα σβήσει η περιρρέουσα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στρέφει τα βέλη του κατά της Αστυνομίας ο Άντρος-«Έπρεπε να γίνουν συλλήψεις»
 
Στη συνέχεια ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν πρέπει να κάνει την έρευνα η Αστυνομία ή μια ανεξάρτητη επιτροπή ή ο Γενικός Εισαγγελέας όπως λέει το ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι «δεν με αφορά εμένα, να την κάνουν οι αρχές είτε είναι Αστυνομία, είτε Γενικός Εισαγγελέας ή οποιοσδήποτε, δεν έχουμε κανένα θέμα. Να το επαναλάβω. Είτε η Αστυνομία είτε ο Γενικός Εισαγγελέας, θέλουν να φέρουν και εμπειρογνώμονες  από την Αμερική, την Ασία από οποιαδήποτε χώρα, καλοδεχούμενοι.  Άπλετο φως. Δεν μένει τίποτα αναπάντητο».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε επίσης πως «δεν αρνηθήκαμε ποτέ ούτε για την γνωριμία μας ούτε για τις συναντήσεις μας με τον κ. Avni ως ενεργό στέλεχος και πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας. Όπως δεν αρνηθήκαμε ποτέ γνωριμίες και συναντήσεις με άλλους προέδρους ή στελέχη κοινοτήτων,  οργανώσεων, Κύπριους, ξένους, διπλωμάτες, πολιτικά πρόσωπα. Αν οποιοσδήποτε από αυτούς συνδέεται ή όχι, και θα φανεί μέσα από τις έρευνες, με οποιαδήποτε κακουργήματα ή παρανομίες είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία του οποιουδήποτε εμπλέκεται. Όσο για το σύστημα, γιατί η περιρρέουσα είναι ότι ο Συναγερμός ήταν πελάτης μιας από τις εταιρείες του κ. Avni, μα ο κ. Anvi μπορεί να συνδέεται με τον άλλο που δεν ξέρουμε και μήπως ο Συναγερμός αγόραζε υπηρεσίες… Δικαιολογημένα ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι εγείρουν αυτά τα ζητήματα. Βάλαμε σύστημα ασφάλειας για το κτίριο του Συναγερμού. Υπήρχε και πριν, βελτιώθηκε και σήμερα έχουμε και ένα άλλο σύστημα, όπως έχει το κάθε κτίριο. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Και να κλείσω λέγοντας κάτι. Στο τέλος δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον, πάντως εμάς ξέρουν και με ποιους συναντιόμαστε και ποιοι έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα ασφάλειας στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας