Οι όροι του «deal» Αστυνομίας- Ισραηλινών, οι αμοιβές και το πράσινο φως Κληρίδη

Παραδέχεται διπλή σχέση με την εταιρεία του Avni Shahak, ο οποίος εμφανίζεται και ως πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο, η Αστυνομία. Η μία είναι αυτή που παραδέχθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στο Προεδρικό με τον Άντρο Κυπριανού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν έδωσε γραπτά στοιχεία ο Άντρος, ενημέρωσε προφορικά τον Αναστασιάδη
 
«Αν πω ότι η Αστυνομία καλείται να καλύψει μια εκδήλωση, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με την εταιρεία. Μας ζητείται, για παράδειγμα, να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και η συναγωγή πλήρωσε την Αστυνομία. Σας λέω ότι η σχέση μας είναι τέτοια που δεν θα επηρεάσει τις έρευνες», ανέφερε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.
 
Η άλλη σχέση, που αστυνομικές πηγές παραδέχονται ότι η δύναμη έχει με την εταιρεία του Avni Shahak, στον οποίο δόθηκε άδεια οπλοφορίας, έχει σχέση με τη στοιχειοθέτηση υποθέσεων ενώπιον δικαστηρίου.
 
Η εταιρεία του Ισραηλινού ΝCIS GLOBAL, δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Εταιρείες και καταστήματα, εξοπλίστηκαν από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Όταν η αστυνομία, χρειαζόταν, για κάποιες υποθέσεις, το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αυτών των εταιρειών, τότε στο δικαστήριο εμφανιζόταν ως μάρτυρας για σκοπούς στοιχειοθέτησης υπάλληλος της εταιρείας του Ισραηλινού. Ο υπάλληλος αυτός, λάμβανε 80 ευρώ, πρακτική που ακολουθείται σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Γίνεται αντιληπτό, ότι αυτό που παραδέχεται ότι την συνδέει η Αστυνομία με την εν λόγω εταιρεία, είναι κάποια τιμολόγια του πάρε-δώσε που είχε μαζί της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζει αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ, προανήγγειλε δημοσιοποίηση ντοκουμέντων
 
Αυτή τη σχέση φαίνεται να ανέλυσε ο Κύπρος Μιχαηλίδης στον Άντρο Κυπριανού, που έφυγε ικανοποιημένος από το Προεδρικό. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας επιμένει, πάντως πως «η σχέση της Αστυνομίας είναι τέτοια που δεν εμποδίζει τις έρευνες της».
 
Όπως δήλωσε «ο εξοπλισμός που αγοράστηκε από την εταιρεία δεν έχει σχέση με την Αστυνομία. Ο εξοπλισμός της εταιρείας είναι κάτι που διερευνούμε, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».
 
Ερωτηθείς για τον εξοπλισμό του βαν που είχε δηλωθεί ως μετεωρολογικός, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι είναι κάτι που διερευνάται. Ανέφερε, τέλος, ότι ο εξοπλισμός εξετάζεται, όμως «βρισκόμαστε στο προκαταρκτικό στάδιο».
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε από την πλευρά του ότι «κάθε επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην Κύπρο σίγουρα κάποιας μορφής σχέση έχει με την Αστυνομία, που είναι το κατεξοχήν όργανο που ασχολείται με θέματα τήρησης νόμου και τάξης».
 
Σε σχέση με το αίτημα του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τον διορισμό επιτροπής, ο κ. Σαββίδης παρέπεμψε στις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο Γενικός Εισαγγελέας ως προς τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες θα μπορούσε ο ίδιος να παρέμβει. «Πιστεύω ότι αν το αίτημα αυτό τεθεί από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, θα πρέπει επί τούτου να τοποθετηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας», είπε.
 
Το «πράσινο φως» Κληρίδη
Η απάντηση Κληρίδη δεν άργησε να έρθει. Ο Γενικός Εισαγγελέας επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό με τον Άντρο Κυπριανού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας ο Κύπρος Μιχαηλίδης «του κοινοποίησε τα όποια (στοιχεία) προέκυψαν από τις ανακρίσεις, τα οποία κατά τον ένα ή άλλο τρόπο συνδέουν την Αστυνομία με τις υπό διερεύνηση εταιρείες ή πρόσωπα».
 
Από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών, δεν προκύπτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κανένας λόγος, ο οποίος θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κώλυμα για την Αστυνομία όπως συνεχίσει η ίδια τις έρευνες τις οποίες έχει αρχίσει. 
 
«Θα διερευνηθεί πλήρως»
Της ανακοίνωσης Εισαγγελέα, ακολούθησε η επίσημη τοποθέτηση της Αστυνομίας.
 
«Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στον οποίο επεξήγησε πλήρως τη «σύνδεση» της Αστυνομίας με τις υπό διερεύνηση εταιρίες ή πρόσωπα.Από την όλη ενημέρωση που έτυχε, ο Γενικός Εισαγγελέας του εξέφρασε την άποψη, ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί οποιοδήποτε κώλυμα που θα παρεμποδίζει την Αστυνομία στο να συνεχίσει τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία βρίσκεται υπό εξέλιξη».
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας, διαβεβαιώνει, ότι θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, ούτως ώστε να διερευνηθεί πλήρως και με κάθε αντικειμενικότητα, το όλο ζήτημα.

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα