«Ορισμένοι δεσμοφύλακες εκμεταλλεύονται τις διαδικασίες, λαμβάνοντας πολυήμερες άδειες ασθενείας»

Χαιρετίζει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την επιδημία των αδειών ασθενείας από μερίδα δεσμοφυλάκων ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος με ανακοίνωση του «δηλώνει ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα στο Τμήμα Φυλακών δυστυχώς είναι διαχρονικό και προκαλείται από μικρή μερίδα του προσωπικού που συνεχίζει να λαμβάνει πολύ μεγάλο αριθμό αδειών ασθενείας, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται αριθμητικά».
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η συντεχνία, «σκοπός του Κλάδου δεν είναι να έρθει σε αντιπαράθεση με κανέναν ούτε να αμφισβητήσει ιατρικά πιστοποιητικά, δυστυχώς όμως γίνονται καταχρήσεις διαχρονικά οι οποίες επηρεάζουν την ασφάλεια των μελών μας και δημιουργούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν όλους. Σκοπός του Κλάδου και κάθε συντεχνίας σε ένα Τμήμα, δεν είναι η άσκηση πολιτικής αλλά η ευημερία και η ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους που συνεπάγεται αξιοκρατική μεταχείριση του προσωπικού.
 
Η πλειοψηφία των μελών του προσωπικού εργάζεται με ευσυνειδησία και συνέπεια κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, επιτελώντας σοβαρό λειτούργημα.
 
Ωστόσο είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι δεσμοφύλακες εκμεταλλεύονται τις διαδικασίες και τις αδυναμίες του συστήματος λαμβάνοντας πολυήμερες άδειες ασθενείας εις βάρος των ευσυνείδητων συναδέλφων τους, χωρίς να προσέρχονται στο καθήκον τους. Αυτό επηρεάζει σοβαρά τους συνεπείς συναδέλφους τους, οι οποίοι καλούνται να εργαστούν επιπρόσθετες ώρες πέραν του σύνηθες ωραρίου τους για κάλυψη των δικών τους ωρών εργασίας, εις βάρος της προσωπικής τους ζωής με μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την οικογένεια τους και επιβαρύνοντας παράλληλα την σωματική και ψυχολογική τους κατάσταση.
 
Όσον αφορά τις ετήσιες αξιολογήσεις και τον τρόπο που αυτές γίνονται αποτελεί πάγια θέση μας ότι πρέπει να υπάρχει η αρχή της αξιοκρατικής μεταχείρισης. Δηλαδή είναι άδικο να γίνεται ίδια αξιολόγηση και να έχουν την ίδια μεταχείριση συνάδελφοι που προσέρχονται στο καθήκον τους ανελλιπώς σε σχέση με τους συναδέλφους που απουσιάζουν μακροχρόνια από το Τμήμα, με όλα τα συνεπακόλουθα της απουσίας τους. Εξάλλου, αυτός ο τρόπος αξιολόγησης, φαίνεται ότι συνέδραμε και στην μείωση της λήψης άδειας ασθενείας αφού με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που άρχισαν να τηρούνται από το 2014, το ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται με συνέπεια και λαμβάνει μηδέν ημέρες άδειες ασθενείας έχει αυξητική τάση που φτάνει μέχρι το 19% συνολικά τα τελευταία 5 χρόνια. Επισημαίνεται ότι ουδείς αμφισβητεί προβλήματα υγείας τα οποία είναι εντελώς ανθρώπινο να υπάρχουν και χρειάζεται να παραχωρηθεί άδεια ασθενείας για σκοπούς περίθαλψης.

Επιπρόσθετα διευκρινίζεται ότι το Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Φυλακών είναι το Κλαδικό Συμβούλιο που ανήκει στην ΠΑΣΥΔΥ».
 

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών