Το άλυτο μυστήριο και τα σενάρια πίσω από την εκτέλεση Κύπριου επιχειρηματία στο Λονδίνο

Το 1985 η 66 The Bishops Avenue, στο Λονδίνο, γίνεται η σκηνή ενός από τους πιο μυστήριους φόνους, που παραμένουν ανεξιχνίαστοι. Εκεί δολοφονήθηκε ο Κύπριος επιχειρηματίας, Άριστος Κωνσταντίνου, ο οποίος δέχθηκε έξι σφαίρες, στο εκκλησάκι που είχε στο σπίτι του. Η δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία παραμένει μέχρι και σήμερα ανοιχτή, αφού οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατάφεραν να λύσουν την υπόθεση.
 
Η ιστοσελίδα Business Insider, σε δημοσίευμά της αναφέρει, πως ο γνωστός Κύπριος μεγιστάνας αγόρασε το σπίτι του, στο Λονδίνο το 1980, πληρώνοντας £400,000. Εκεί διέμενε με τη γυναίκα του, Έλενα και τα τρία τους παιδιά. Πέντε χρόνια αργότερα, το σπίτι αυτό έγινε ο χώρος που θα άφηνε την τελευταία του πνοή ο επιχειρηματίας.
Η μοιραία Πρωτοχρονιά του 1985
Η οικογένεια Κωνσταντίνου επέστρεφε στο σπίτι της από Πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Τότε, ο Κωνσταντίνου αποφάσισε να επισκεφτεί το εκκλησάκι, που είχαν στο σπίτι τους. Όπως ήταν γονατιστός και προσευχόταν, άγνωστος τον πυροβόλησε έξι φορές, τέσσερις στο σώμα του και δύο στο κεφάλι.
 
Τα γεγονότα της δολοφονίας του επιχειρηματία παραμένουν μέχρι και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο. Το ζευγάρι έφτασε στο σπίτι τους στη 1:00 τα ξημερώματα, όταν τους επιτέθηκαν δύο άτομα που φορούσαν μάσκες καρναβαλιού.
Όπως κατέθεσε στην Αστυνομία η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Έλενα, την κλείδωσαν στο μπάνιο, αλλά εκείνη κατάφερε να το σκάσει από το παράθυρο. Όπως ισχυρίστηκε, ο άνδρας της μεταφέρθηκε αλλού, όπου τον σκότωσαν.
 
Η Αστυνομία δεν πείσθηκε από την ιστορία της Έλενας. Από τις έρευνες, εντοπίστηκαν παλιά αποτυπώματα και ίχνη από γάντια κοντά σε χρηματοκιβώτιο, το οποίο ήταν άδειο. Στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν £50,000 σε ξένο νόμισμα.
Ειδικοί δήλωσαν πως το όπλο, με το οποίο δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας, δεν χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους ληστείες.
Μετά από δεκαετίες, έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες και σενάρια για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία. Κάποιες από αυτές τις θεωρίες αναφέρουν, πως ο φόνος του Κωνσταντίου οφειλόταν σε οικονομικές διαφορές και άλλες πως ήταν αποτέλεσμα ληστείας που πήγε στραβά.
 
Κάποιοι άλλοι κατηγορούν τη σύζυγό Έλενα για τη δολοφονία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως αν όντως είναι ένοχη η Έλενα, οι λεπτομέρειες της δολοφονίας δεν είναι ξεκάθαρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού