Σάββατο 22 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στους 122 οι μεταναστες που αφιχθηκαν στον Πρωταρα-Αναμεσα τους και παιδια

  20/11/2019 20:59
Στους 122 οι μεταναστες που αφιχθηκαν στον Πρωταρα-Αναμεσα τους και παιδια

Στους 122 οι μεταναστες που αφιχθηκαν στον Πρωταρα-Αναμεσα τους και παιδια

  20/11/2019 20:59
Ασφαλείς είναι οι 122 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.
 
Η ρυμούλκηση του σκάφους ολοκληρώθηκε και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιου Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 14.30 έγινε αντιληπτό από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, να πλέει ακυβέρνητο, έξι ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, πλοιάριο με μετανάστες.
 
Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο, που απέπλευσε από τη Συρία, επιβιβάστηκαν στην άκατο και οδηγήθηκαν έξω από το αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι. Ωστόσο επειδή η άκατος δεν μπορούσε να εισέλθει στο καταφύγιο, άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας μετέφερε τους μετανάστες με φουσκωτό σκάφος στη στεριά.
 
 
Όπως διαπιστώθηκε, ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν και παιδιά. Στο αλιευτικό καταφύγιο βρίσκονται επίσης μέλη της Πολιτικής Αμυνας που παρέχουν στους μετανάστες οτιδήποτε χρειαστούν ενώ οι ιατρικές Υπηρεσίες διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους.
 
Η Υπηρεσία Μετανάστευσης βρίσκεται σε διαδικασία της καταγραφής των στοιχείων των 122 προσώπων, ενώ αναμένεται να διενεργηθούν εξετάσεις για τους διακινητές των μεταναστών και να διερευνηθεί κατά πόσον αυτοί βρίσκονται εντός του πλοιαρίου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία η διαδικασία καταγραφής όλων των μεταναστών αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 11 το βράδυ, οπότε θα μεταφερθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.
 
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά εντός Νοεμβρίου όπου πλοιάριο μεταφέρει πάνω από εκατό μετανάστες στην Κύπρο, αφού στις 4 Νοεμβρίου είχε φθάσει στο νησί βάρκα με 131 πρόσφυγες.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας