Γ. Σαββίδης: Στόχος η αποτελεσματικότερη ανταπόκριση της Αστυνομίας στις ποικιλόμορφες προκλήσεις

Σκοπός είναι η αποτελεσματικότερη ανταπόκριση της Αστυνομίας στις ποικιλόμορφες προκλήσεις, οι οποίες δεν σχετίζονται μόνο με θέματα που αφορούν στο ίδιο το Σώμα, αλλά σχετίζονται και με τις ενωσιακές και άλλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας ως κράτος, αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, σε γραπτή δήλωσή του σε σχέση με τη σημερινή επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας.
 
«Στον πυρήνα όλων των δράσεων βρίσκεται η ασφάλεια του πολίτη», προσθέτει.
 
Σε γραπτή δήλωση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναφέρει ότι επισκέφτηκε σήμερα την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και συζητήσεων που επιθυμεί να έχει με τα μέλη της Αστυνομίας, για εξετάσουν από κοινού τα διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, ώστε το έργο της Αστυνομίας να μπορέσει να ενισχυθεί.
 
«Ήταν γόνιμη η σημερινή συνάντηση και οι απόψεις και εισηγήσεις που κατατέθηκαν πιστεύω ότι θα υποβοηθήσουν το έργο μας, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός μας, που είναι η αποτελεσματικότερη ανταπόκριση του Σώματος στις ποικιλόμορφες προκλήσεις. Προκλήσεις, οι οποίες δεν σχετίζονται μόνο με θέματα που αφορούν στο ίδιο το Σώμα, αλλά σχετίζονται και με τις ενωσιακές και άλλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας ως κράτος. Στον πυρήνα όλων των δράσεων βρίσκεται η ασφάλεια του πολίτη», σημειώνει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι σε αυτό το πλαίσιο, «ένα από τα θέματα που υπογράμμισα κατά τη σημερινή συνάντηση, είναι η σημασία που αποδίδουμε στις προσπάθειες για ανάπτυξη, σε εθνικό επίπεδο, του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφοριών SIS II».
 
«Πρόκειται για ένα σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών, το οποίο θα ενισχύσει τις δυνατότητες της Αστυνομίας στην πρόληψη του εγκλήματος καθώς θα βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό ύποπτων προσώπων που καταφθάνουν στη Δημοκρατία παράτυπα μέσω των κατεχομένων ή με πλοιάρια στις ακτές της Κύπρου», προσθέτει.
 
Κι αυτό, συνεχίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «έχει τη δική του ιδιάζουσα σημασία, εάν αναλογιστούμε την κατάσταση στη Συρία και τις ευρύτερες εξελίξεις που επισυμβαίνουν με τη ριζοσπαστικοποίηση ακραίων στοιχείων σε χώρες της περιοχής, σε συνδυασμό με το σοβαρότερο, ίσως, πρόβλημα που ταλανίζει την Ευρώπη σήμερα και δεν είναι άλλο από το μεταναστευτικό».
 
«Αυτό βεβαίως είναι ένα θέμα το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα ως κράτος, εξ ου η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό και συνεχή παρακολούθηση προσώπων που δυνατόν να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», προσθέτει.
 
Αναφέρει, παράλληλα, ότι ο δεύτερος πυλώνας στον οποίο αναφέρθηκε και κατά τη σημερινή του επαφή με Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, διότι τον θεωρεί ως ακρογωνιαίο λίθο για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, είναι η καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.
 
«Επί τούτου ζήτησα να ακούσω τις απόψεις των Μελών του Σώματος, ζήτησα εντατικοποίηση των επιχειρήσεων, ζήτησα επικέντρωση των προσπαθειών τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταπολέμηση των μορφών σοβαρού εγκλήματος, όπως είναι τα ναρκωτικά, η εμπορία προσώπων, η τρομοκρατία, το κυβερνοέγκλημα, η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, η έμφυλη βία», σημειώνει.
 
Όπως αναφέρει, κρίνει ως πολύ σοβαρά αυτά θέματα «και η αντιμετώπισή τους μετακυλίεται και σε εμάς τους πολίτες».
 
«Ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη ως ενεργός πολίτης, ως γονιός, ως υπεύθυνο άτομο να είναι υποψιασμένος, να παρατηρεί, να ενημερώνει και να ενημερώνεται, να ακολουθεί τις συστάσεις και τα μέτρα πρόληψης της Αστυνομίας και βεβαίως να καταγγέλλει παραβατικές συμπεριφορές ή συμπεριφορές που δεν τιμούν το Σώμα της Αστυνομίας, ώστε αυτές οι ολίγες περιπτώσεις διαφθοράς να παταχθούν από τις τάξεις του Αστυνομικού Σώματος», καταλήγει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, στη γραπτή δήλωση του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό