Σπάει τη σιωπή της η εταιρεία με το βαν-«Δεν έγινε καμία κατασκοπεία»

Για πρώτη φορά τη δική της θέση παραθέτει η εταιρεία WiSpear, μετά το σάλο που προκλήθηκε με το θέμα του κατασκοπευτικού βαν, υποδεικνύοντας πως τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αρκετά άρθρα, αναπτύσσουν φημολογία που αναμιγνύει τα γεγονότα με ανακριβή δεδομένα και θεωρίες, προκαλώντας μάλλον σύγχυση αντί να αποσαφηνίζει την υπόθεση.
 
Η εταιρεία διευκρινίζει πως έχει εγγραφεί στην Κύπρο το 2013 και άρχισε να λειτουργεί περί τα τέλη του 2017. Μέσα από την λειτουργία της, η εταιρεία δεν έχει πωλήσει ούτε ενοικιάσει κανένα σύστημα intelligence στις Κυπριακές αρχές.
 
Αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι η πώληση προϊόντων τεχνολογίας που αναπτύσσει και δεν παρέχει με κανέναν τρόπο υπηρεσίες intelligence σε κανέναν από τους πελάτες της.
 
Το εν λόγω αυτοκίνητο, σύμφωνα με τη WiSpear,  δεν υπήρξε ποτέ ενεργό στην Κύπρο παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και δοκιμές μόνο σε συσκευές οι οποίες ανήκαν στην εταιρεία, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχών και εις γνώση τους. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν τον τελευταίο ένα χρόνο, όση είναι και η διάρκεια ζωής του βαν και όχι πριν τον Νοέμβριο του 2018.
 
Μάλιστα η WiSpear, εκφράζει την ετοιμότητα της, να δημοσιεύσει σχετικό υποστηρικτικό υλικό που αφορά στην σχετική με τα παραπάνω επικοινωνία της με τις αρμόδιες αρχές.
 
Όσον αφορά την εμπλοκή της εβραϊκής κοινότητας, η εταιρεία επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η λειτουργία και οι εργασίες που γίνονται στην Κύπρο δεν συνδέονται με την εβραϊκή κοινότητα, γεγονός που ισχύει και για τα μέλη της εταιρείας.
 
Η εταιρεία εφαρμόζει και τηρεί τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και  διατηρεί το δικαίωμά της να αντιδράσει άμεσα με όλες τις νομικές μεθόδους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί