Δευτέρα 21 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σπάει τη σιωπή της η εταιρεία με το βαν-«Δεν έγινε καμία κατασκοπεία»

  20/11/2019 14:52
Σπάει τη σιωπή της η εταιρεία με το βαν-«Δεν έγινε καμία κατασκοπεία»

Σπάει τη σιωπή της η εταιρεία με το βαν-«Δεν έγινε καμία κατασκοπεία»

  20/11/2019 14:52
Για πρώτη φορά τη δική της θέση παραθέτει η εταιρεία WiSpear, μετά το σάλο που προκλήθηκε με το θέμα του κατασκοπευτικού βαν, υποδεικνύοντας πως τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αρκετά άρθρα, αναπτύσσουν φημολογία που αναμιγνύει τα γεγονότα με ανακριβή δεδομένα και θεωρίες, προκαλώντας μάλλον σύγχυση αντί να αποσαφηνίζει την υπόθεση.
 
Η εταιρεία διευκρινίζει πως έχει εγγραφεί στην Κύπρο το 2013 και άρχισε να λειτουργεί περί τα τέλη του 2017. Μέσα από την λειτουργία της, η εταιρεία δεν έχει πωλήσει ούτε ενοικιάσει κανένα σύστημα intelligence στις Κυπριακές αρχές.
 
Αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι η πώληση προϊόντων τεχνολογίας που αναπτύσσει και δεν παρέχει με κανέναν τρόπο υπηρεσίες intelligence σε κανέναν από τους πελάτες της.
 
Το εν λόγω αυτοκίνητο, σύμφωνα με τη WiSpear,  δεν υπήρξε ποτέ ενεργό στην Κύπρο παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και δοκιμές μόνο σε συσκευές οι οποίες ανήκαν στην εταιρεία, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχών και εις γνώση τους. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν τον τελευταίο ένα χρόνο, όση είναι και η διάρκεια ζωής του βαν και όχι πριν τον Νοέμβριο του 2018.
 
Μάλιστα η WiSpear, εκφράζει την ετοιμότητα της, να δημοσιεύσει σχετικό υποστηρικτικό υλικό που αφορά στην σχετική με τα παραπάνω επικοινωνία της με τις αρμόδιες αρχές.
 
Όσον αφορά την εμπλοκή της εβραϊκής κοινότητας, η εταιρεία επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η λειτουργία και οι εργασίες που γίνονται στην Κύπρο δεν συνδέονται με την εβραϊκή κοινότητα, γεγονός που ισχύει και για τα μέλη της εταιρείας.
 
Η εταιρεία εφαρμόζει και τηρεί τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και  διατηρεί το δικαίωμά της να αντιδράσει άμεσα με όλες τις νομικές μεθόδους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας