Παραπέμφθηκε σε δίκη για απόπειρα φόνου ο 57χρονος που επιτέθηκε στην πρώην του με acid

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, με την κατηγορία της απόπειρας φόνου, παραπέμφθηκε σήμερα ο 57χρονος Ε/κ, που στις 6 Νοεμβρίου φέρεται να περιέλουσε την 40χρονη εν διαστάσει σύζυγο του με καυστική ουσία, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα.
 
Με τη συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης και τη λήξη του δεύτερου διατάγματος προσωποκράτησης του, ο  57χρονος οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 17 Μαρτίου 2020.
 
Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για κράτηση του μέχρι την έναρξη της δίκης του.
 
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, η 40χρονη, που κατάγεται από τη Ρουμανία, ζήτησε διαζύγιο από τον 57χρονο, εγκατάλειψε την οικία τους και διέμενε σε σπίτι φίλης της, στο Ζακάκι.
 
Ο 57χρονος φέρεται να τηλεφωνούσε επανειλημμένα στην ίδια ζητώντας της να επιστρέψει στην οικία τους και να την απειλούσε, αναφέροντας πως θα της έκανε κακό, ενώ είχε αγοράσει το καυστικό υγρό, το οποίο δήλωσε πως είχε πρόθεση να το χρησιμοποιήσει, σε περίπτωση που η 40χρονη επέμενε να χωρίσουν.
 
Ο κατηγορούμενος μετέβη στο σπίτι που φιλοξενείτο η  εν διαστάσει σύζυγος του και φέρεται να την περιέλουσε με την καυστική ουσία, ενώ ακολούθως εγκατέλειψε τη σκηνή και επέστρεψε στην οικία του, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.
 
Το θύμα συνεχίζει να νοσηλεύεται, σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς δεν έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης των πληγών. Σύμφωνα, ωστόσο, με την Αστυνομία, είναι πλέον σε θέση να μιλά και έχει ήδη δώσει κατάθεση για το περιστατικό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό