Στο Δικαστήριο για τρίτο διάταγμα ο 42χρονος για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Eνώπιον Δικαστηρίου για τρίτη ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγείται το πρωί ο ένας εκ των δύο υπόπτων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της 3ης Νοεμβρίου στην Έγκωμη, με θύμα 30χρονο από τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πορεία μετά την απόπειρα φόνου, οι αιχμές για κάλυκες και η εμπλοκή 42χρονου

Ο 42χρονος, φέρεται να είναι το πρόσωπο που βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου και αποχώρησε μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου μαζί με τον 44χρονο φερόμενο δράστη, όπως είχε ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης.
 
Απ' εκεί, ο 42χρονος φέρεται να μετέβη με τον 44χρονο στο Δάλι, όπου παρέλαβε το όχημα του, το οποίο στάθμευσε πριν πάνε στην Έγκωμη και ακολούθως μετέβη στην οικία του, πήρε το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του και εγκατέλειψε την οικία.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος μετέβη σε τοποθεσία στο Δάλι, όπου στάθμευσε το όχημα του και τον παρέλαβε απ’ εκεί 43χρονος, ο οποίος τον μετέφερε στην οικία 50χρονου στην Επαρχία Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Οι δύο τελευταίοι, είχαν συλληφθεί για την υπόθεση και ακολούθως, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την προηγούμενη αίτηση προσωποκράτησης, ο ανακριτής της υπόθεσης Ιωάννης Γιωρκάτζιης, ο 42χρονος σε ανακριτική κατάθεση που του λήφθηκε ανέφερε ότι χτυπήθηκε και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Αποφασίζουν για τον 44χρονο
Σε σχέση με τον 44χρονο φερόμενο δράστη, το διάταγμα προσωποκράτησης του οποίου εκπνέει αύριο, το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, ωστόσο η τελική απόφαση των ανακριτών της υπόθεσης, αναμένεται να ληφθεί εντός της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν παραδέχθηκε ότι πάτησε τη σκανδάλη, τι ισχυρίστηκε ο φερόμενος συνεργός

Υπενθυμίζεται ότι, για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 37 και 49 ετών, τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να κατηγορηθούν, έως ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.
 
Στο μεταξύ, παρότι έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες από την απόπειρα φόνου, παρά τις έρευνες που έγιναν τόσο στο σημείο της διάπραξης της απόπειρας φόνου, όσο και σε άλλους χώρους, δεν εντοπίστηκε ούτε το πιστόλι, ούτε οι κάλυκες και βολίδες.
 
Όσον αφορά το θύμα της απόπειρας φόνου, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται μη αναστρέψιμη.
 

Δειτε Επισης

Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Τραγωδία στον Πειραιά-Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία