Εισέβαλε σε... άδυτα για να εξασφαλίσει 300 αρχεία παιδικής πορνογραφίας o ανήλικος

Από κόσκινο περνά η Αστυνομία τα εκατοντάδες αρχεία του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή παιδικής πορνογραφίας την περασμένη εβδομάδα στη Λάρνακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κελί ο ανήλικος που πιάστηκε με 300 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Μιλώντας στον REPORTER, ο υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ανδρέας Αναστασιάδης, ανέφερε ότι έλεγξαν κατά πόσον υπήρχαν παιδιά από την Κύπρο στα αρχεία του ανήλικου, αλλά δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε μέχρι στιγμής.

«Επίσης ελέγχουμε αν έγινε διανομή των εν λόγω αρχείων, ωστόσο αυτό θέλει αρκετή δουλειά για να απαντηθεί», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Σε ότι αφορά Στο κατά πόσον ο 17χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, ο ανήλικος σύμφωνα με την Αστυνομία, προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.
 
Όπως ανέφερε, διερευνάται ανάμεσα σε άλλα θέματα το κατά πόσον ο ανήλικος έπαιρνε επί πληρωμή τα συγκεκριμένα αρχεία.

Τόνισε παράλληλα ότι, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις Αρχές, είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα εντοπίζονται όλο και πιο πολλοί νεαροί να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους αδικήματα. «Ανησυχούμε ότι τα παιδιά 17, 16 χρόνων είναι κρίμα να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα».

Ο κ. Αναστασιάδης, κλήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχουν φραγμοί και περιορισμοί για τους ανήλικους, υποδεικνύοντας πως, «για να κοιτάξει κάποιος και να βρει τέτοιο υλικό χρειάζεται επισταμένη έρευνα. Πρέπει να ακολουθήσει μονοπάτια, όπως στο σκοτεινό διαδίκτυο. Οπόταν, είναι σχετικά εύκολο αλλά θέλει υπομονή και επιμονή. Γι’ αυτό κάθε γονιός πρέπει να μιλά με τα παιδιά του, να ελέγχει που μπαίνουν για να μπορέσουν να τους προστατεύσουν».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου, διεξήγαγαν το περασμένο Σάββατο βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στην οικία του 17χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ένα κινητό τηλέφωνο, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο USB, τα οποία θα τύχουν δικανικής εξέτασης.

Σε προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, εντοπίστηκαν γύρω στα 300 αρχεία βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Οι συστάσεις της Αστυνομίας