ΝΕΔΗΚ: Έκανε έρευνα και το 2017 η Αστυνομία για την εταιρεία του κατασκοπευτικού βαν

Νέα ερωτήματα προκαλούνται για το κατασκοπευτικό βαν, από την ανακοίνωση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με την οποία η Αστυνομία έκανε έρευνα και το 2017 για τη εταιρεία στην οποία ανήκει το εν λόγω όχημα.

Η ΝΕΔΗΚ, εξαπολύει στην ανακοίνωση της δριμεία επίθεση προς τον τέως εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη και τον Αρχηγό Αστυνομίας, θέτοντας σειρά ερωτημάτων.

Η ΝΕΔΗΚ, υποστηρίζει ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που πέρασε ποτέ ο τόπος μας, τολμούμε να πούμε ιδίου μεγέθους με αυτά της φούσκας του Χρηματιστηρίου, των S-300 και της διάλυσης του Συνεργατισμού».

Σημειώνει ότι, «σύμφωνα με δημοσιεύματα του Φάνη Μακρίδη η Κυπριακή Αστυνομία όχι μόνο γνώριζε για την δράση Ισραηλινής εταιρείας που ασχολείτο με παρακολουθήσεις πολιτών και πώληση κατασκοπευτικού εξοπλισμού, αλλά συνεργαζόταν και μαζί της από το 2015»!

Συνεχίζει τονίζοντας πως «υπάρχουν σχετικά άρθρα και έγγραφα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μάλιστα το 2017, όταν ρωτήθηκε ο τότε εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, για τις σχέσεις της Αστυνομίας Κύπρου με την Ισραηλινή εταιρία παρακολουθήσεων απάντησε πως έχει διαταχθεί έρευνα και πως αναμένεται η έκδοση των αποτελεσμάτων… Δυστυχώς αποτελέσματα δεν εκδόθηκαν ποτέ, γιατί μάλλον ούτε και η έρευνα διατάχθηκε ποτέ. Επώνυμα λοιπόν κάνουμε την αρχή και ζητούμε από τον κύριο Ανδρέα Αγγελίδη να μας απαντήσει επί των δηλώσεων του τότε και για τα αποτελέσματα που δεν ήρθαν ποτέ».

Όπως αναφέρει, «διαβάζουμε σήμερα σε δημοσιεύματα πως η INTELLEXA πιθανόν να μην είναι καν γραμμένη στον έφορο εταιρειών, ενώ ο κατασκοπευτικός εξοπλισμός εκατομμυρίων όταν είχε εισαχθεί στην Κύπρο καταγράφηκε ως μετεωρολογικός. Ρωτάμε τις αρχές, πως γίνεται κάτι τέτοιο; Πως μια εταιρεία που δεν είναι γραμμένη στον έφορο έχει την δυνατότητα να εισάγει εξοπλισμό εκατομμυρίων και μάλιστα να μπορεί να τον δηλώνει ως μετεωρολογικό»;

«Το θέμα όμως χοντραίνει, όταν σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας χωρίς κανένα ενδοιασμό δηλώνει πως ο υπάλληλος της εταιρείας έχει άδεια να οπλοφορεί. Ρωτούμε επώνυμα τον κύριο Κύπρο Μηχαηλίδη να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν να δίνεται άδεια οπλοφορίας σε υπάλληλο που:

α) εργάζεται σε εταιρεία που δεν είναι εγγεγραμμένη στον έφορο εταιρειών,
β) εισάγει και εργάζεται με μετεωρολογικό εξοπλισμό και

γ) ο τέως εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας είχε ανακοινώσει έρευνα σχετικά με τις δράσεις της Ισραηλινής εταιρείας».

Καταλήγοντας η ΝΕΔΗΚ σημειώνει πως «το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Υπάρχουν ξεκάθαρες υπόνοιες για πελατειακές σχέσεις της Ισραηλινής εταιρείας με πολιτικό κόμμα, καθώς όπως είχε αποκαλύψει ο Φανής Μακρίδης υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία που δείχνουν στέλεχος της εταιρείας να μπαινοβγαίνει σε κτήριο που στεγάζει συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα!

Εν ολίγοις, ενδεχομένως να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο μεγατόνων. Δυστυχώς αδυνατούμε να αποδεχτούμε πως οι Κυπριακές αρχές μπορούν να διαχειριστούν την υπόθεση με τρόπο ανεπηρέαστο και αξιοκρατικό».

Ως ΝΕΔΗΚ προβαίνουν μέσω της ανακοίνωσης στις εξής πράξεις:

1. «Καλούμε σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ να θέσει ψήφισμα στην Βουλή όπου θα ζητά την κάθοδο Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, ίσως και της GRECO, στο νησί για να διενεργήσουν τις έρευνες για το συμβάν, καθώς, λυπούμαστε που το λέμε, κανένας Κύπριος πολίτης δεν μπορεί να αποδεχθεί με βεβαιότητα το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται αυτή την στιγμή από τις Κυπριακές Αρχές.

2. Επαναλαμβάνουμε, καλούμε τους Ανδρέα Αγγελίδη και Κύπρο Μηχαηλίδη να μας απαντήσουν στα ερωτήματα που τους έχουν τεθεί πιο πάνω.

3. Καλούμε ανοιχτά όλες τις μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις και όλους τους οργανισμούς νεολαίων να επικοινωνήσουν μαζί μας το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να οργανωθούν από κοινού οι επόμενες ενέργειες. Ως ΝΕΔΗΚ πιστεύαμε και πιστεύουμε πως μπροστά σε τέτοιας σοβαρότητας ζητήματα η νεολαία του τόπου πρέπει να συσπειρώνεται και να δίνει ηχηρά μηνύματα εκεί που πρέπει.

4. Λευτεριά, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη. Για αυτά πολεμούμε, αυτά υπερασπιζόμαστε. Το οφείλουμε σε αυτούς που αντιστάθηκαν στον Φασισμό και την Δικτατορία. Μόλις χθες τιμήσαμε ξανά αυτούς που πολέμησαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ωστόσο, τα ιδανικά αυτά δεν υφίστανται σε ένα κράτος που υποθάλπει κατασκόπους και δη πολιτικούς που συνεργάζονται μαζί τους. Ως εκ τούτου η κεντρική επιτροπή της ΝΕΔΗΚ θα συνεδριάσει άμεσα και θα ανακοινώσει μέτρα, με πρώτη της προσπάθεια να ενημερώσει και να αφυπνίσει τον Κυπριακό Λαό που καλείται να δράσει μπροστά στο σκάνδαλο ολκής που καραδοκεί».
 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον