Υπεραμύνεται των ενεργειών Ιωνά για την οπλοκατοχή στον Ισραηλινό ο Σαββίδης

Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του προκατόχου του Ιωνά Νικολάου, ο οποίος ενέκρινε με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου, την άδεια οπλοφορίας σε Ισραηλινό μέλος της εταιρείας στην οποία ανήκει το κατασκοπευτικό βαν ο Γιώργος Σαββίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το κατασκοπευτικό βαν, τα μυστικά συμβόλαια και οι παρακολουθήσεις

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Σαββίδης κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» που θέλουν το Υπουργείο του, επί Ιωνά Νικολάου να παραχώρησε την άδεια οπλοφορίας στον Ισραηλινό. «Αυτό αποτελεί στοιχείο έρευνας και η άδεια εκδόθηκε εντελώς νομότυπα», ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

Για το αν το βαν είχε σχέση με πολιτικά κόμματα πληροφορία που επίσης δημοσιευτηκε στον τύπο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε να μην σχολιάσει, λέγοντας πως «δεν είναι σωστό να τοποθετηθώ και να απαντήσω επί τούτου. Υπάρχουν νόμοι που ισχύουν και νομοσχέδια που εκκρεμούν και δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί».
 
Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ακόμα ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι γνώριζαν για τη δράση του Ισραηλινού και δεν έχει πληροφορία ότι μπαινόβγαινε στα γραφεία της Αστυνομίας, ωστόσο όπως είπε, όλα θα ερευνηθούν από την Αστυνομία και μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα τα ερωτήματα θα απαντηθούν.

Επέλεξε επίσης να κρατήσει χαμηλούς τόνους ως προς την πορεία των εξετάσεων τονίζοντας πως «οι έρευνες της Αστυνομίας διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς και έχω εμπιστοσύνη ότι η έρευνα θα γίνει με το σωστό τρόπο. Επιτρέψτε μου να μην μπω σε θέματα ερευνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκιές γύρω από Αστυνομία και κατασκοπευτικό βαν-Η αινιγματική απάντηση Αρχηγού

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον τα αποτελέσματα των ερευνών πιθανόν να μην δημοσιοποιηθούν για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο κ. Σαββίδης υπέδειξε ότι «πρέπει να περιμένουμε να συμπληρωθεί η έρευνα, ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευαισθησία του μέσω της χθεσινής δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε γιατί είναι παράνομο να παρακολουθούμε τα προσωπικά δεδομένα. Είναι πιο σοβαρό αδίκημα το αν ένα συγκεκριμένο μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε για να παρακολουθήσει προσωπικά δεδομένα. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει τον κόσμο».

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι «καθηκόντως θα πρέπει να εμπλακεί ο Γενικός Εισαγγελέας στο τέλος της έρευνας. Οι έρευνες της Αστυνομίας ούτως ή άλλως σε αυτόν απευθύνονται και αυτός αποφασίζει αν υπάρχουν ή όχι ποινικά αδικήματα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο