Παρασκευή 25 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επί προηγούμενης διακυβέρνησης η άδεια της εταιρείας του βαν

  18/11/2019 16:13
Επί προηγούμενης διακυβέρνησης η άδεια της εταιρείας του βαν

Επί προηγούμενης διακυβέρνησης η άδεια της εταιρείας του βαν

  18/11/2019 16:13
Γραπτή δήλωση για το ζήτημα του κατασκοπευτικού βαν εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ζητώντας την έγκριση του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή.
 
Διαβάστε τη δήλωση αναλυτικά πιο κάτω:
 
«Σχετικά με τη διερευνώμενη από την Αστυνομία υπόθεση πιθανής χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την παρακολούθηση ιδιωτικών επικοινωνιών, πρέπει να σημειωθούν τα ακόλουθα:
 
Για τα ζητήματα αυτά υπάρχει σχετική νομοθεσία από το 1996, ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πάρει άδεια και είχε ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2011.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου έδωσε από την πρώτη στιγμή οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ούτως ώστε να διερευνηθεί αρμοδίως το περιστατικό και οι σχετικές πληροφορίες, για τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας.
 
Γενικότερα, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση έχουν πολιτική για τα ζητήματα αυτά που εκφράζεται μέσα από νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάστηκε και έτυχε εκτενούς διαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις και το οποίο απαγορεύει ρητά κάθε τέτοια δυνατότητα παραβίασης του απορρήτου των ιδιωτικών επικοινωνιών.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι προκειμένου να διασφαλίσουμε τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των επικοινωνιών των πολιτών, αποτρέποντας την εκμετάλλευση κενών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, πρέπει να εγκριθεί το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας