Παρασκευή 21 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς απαντά ο δικηγόρος του Ισραηλινού επιχειρηματία με το κατασκοπευτικό βαν

  17/11/2019 14:10
Πώς απαντά ο δικηγόρος του Ισραηλινού επιχειρηματία με το κατασκοπευτικό βαν

Πώς απαντά ο δικηγόρος του Ισραηλινού επιχειρηματία με το κατασκοπευτικό βαν

  17/11/2019 14:10
Συνεχίζεται ο σάλος για το κατασκοπευτικό βαν που κυκλοφορούσε στη Λάρνακα και πλέον βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, με το θέμα να απασχολεί και τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
 
Ισραηλινά μέσα κάνουν αναφορές στο θέμα, αναπαράγοντας τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ αλλά και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 
Το δικηγορικό γραφείο Pelecanos & Pelecanou LLC, που εκπροσωπεί την εταιρεία, απαντώντας στα δημοσιεύματα, αναφέρει πως η εταιρεία Ws Wispear απορρίπτει τις κατηγορίες από τα ΜΜΕ για παραβίαση του νόμου, ενώ δηλώνει ότι όλες αυτές οι κατηγορίες θα απορριφθούν.
Η εταιρεία, σημειώνει, σέβεται και ακολουθεί τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Αυτούσια η απάντηση του δικηγορικού γραφείου: 
«Ws Wispear rejects all accusations made in the Cypriot Press and is confident that these allegations/claims will be very shortly dismissed. The company has at all times respected and .complied  to the laws of the Republic. The whole issue is being dealt by our lawyers Pelecanos &Pelecanou LLC».

Έρευνες της Αστυνομίας και στα υποστατικά της εταιρείας
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει πως έγιναν έρευνες και στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας, όπου εντοπίστηκαν κι άλλα τεκμήρια, τα οποία θα τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.
 
 
Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην ύπαρξη κατασκοπευτικού οχήματος με την ικανότητα να υποκλέπτει / παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, μηνύματα και δεδομένα, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε γνώση της  Αστυνομίας, αυτοβούλως, δόθηκαν οδηγίες από την Ηγεσία της Αστυνομίας για διερεύνηση της υπόθεσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντάλματα για το κατασκοπευτικό βαν, ανακρίθηκε ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης 
 
Βάσει δικαστικών ενταλμάτων που εξασφαλίστηκαν, διεξήχθησαν έρευνες σε υποστατικά και γραφεία εταιρίας στη Λάρνακα, όπου εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όχημα. Από προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι το υπό αναφορά όχημα, φέρει ηλεκτρονικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να κατασχεθεί, μαζί με άλλα τεκμήρια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.
 

Σε  έρευνα που ακολούθησε στα γραφεία της εν λόγω εταιρίας, εντοπίστηκαν και άλλα τεκμήρια, τα οποία παραλήφθηκαν και θα τύχουν επιστημονικών εξετάσεων. Τα αδικήματα που διερευνώνται, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις της Αστυνομίας, αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του Περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενώπιον των Αρχών το ζήτημα του κατασκοπευτικού βαν-Τι απάντησε ο Π. Προδρόμου

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας