Είχε ειδικό χώρο για την… γιάφκα του-«Καθάριζε τα όπλα μέρα νύχτα»

Ως ένα άνθρωπο με μεταπτώσεις στην συμπεριφορά του, που κάποιες μέρες ήταν ευγενικός και άλλες φώναζε και απειλούσε θεούς και δαίμονες, περιγράφουν οι γείτονες του τον 62χρονο, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα μετά από δωδεκάωρη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ακρόπολη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στα χέρια της Αστυνομίας ο ένοπλος-Απίστευτος ο αριθμός όπλων στο σπίτι του

Από το πρωί, όποιος περνούσε από την πολυκατοικία στην οδό Ευέλθοντος έστρεφε το κεφάλι του στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του 62χρονου.
 
«Είχε μεταπτώσεις. Μιλούσαμε συχνά για τον καιρό, λέγαμε γεια, τον έβλεπα που καθάριζε τα όπλα του στη βεράντα και μου έλεγε ότι πλησιάζει το κυνήγι. Μια μέρα βγήκα έξω και μου είπε “τι θες εσύ εδώ φύε”. Με τους δορυφόρους πήραν τα τσιεκκούθκια τούτοι θα κάτσουν φυλακή”... Το αποκορύφωμα ήταν χθες», ανέφερε στον REPORTER ένας από τους γείτονες.

Ένα άλλο πρόσωπο που εργάζεται σε εταιρεία κοντά στο διαμέρισμα του 62χρονου και ο οποίος είχε καθημερινή επαφή μαζί του, ανέφερε «τον είδα πολλές φορές να καθαρίζει μέρα νύχτα το όπλο του, στο μπαλκόνι. Κάποιες φορές μπορεί να περνούσε κάποιος και να τον ρωτούσε αν έπαιξε κανένα λαό. Χθες ξέσπασε. Λέγαμε ότι πρέπει να ενημερώσουμε την Αστυνομία, αλλά μέχρι το μεσημέρι έγινε ότι έγινε».
 
Και τρίτος περίοικος, επανέλαβε τα λόγια των προηγούμενων… «Κάποιες μέρες ήταν καλά, άλλες μέρες έβριζε και απειλούσε. Δεν κάναμε οποιαδήποτε καταγγελία, γιατί το ξέραμε ότι ήταν έτσι».
«Ήταν καλός άνθρωπος, τον λυπηθήκαμε»

Κάποιοι άλλοι, τον περιέγραψαν ως ένα άνθρωπο που δεν ήταν στα καλά του, αλλά που δεν έδειξε ότι ήταν επικίνδυνος.

«Ο άνθρωπος δεν ήταν καλά, σου έλεγε κουβέντες αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Είχε τα προβλήματα του», τόνισε άλλος γείτονας του 62χρονου.

Γείτονας, που τον είδε 2-3 φορές και μίλησαν, ανέφερε ότι δεν του φάνηκε να έχει κάτι, ενώ τόνισε ότι ήταν άνθρωπος που χαιρετούσε.

Μια γυναίκα που επίσης διαμένει στην περιοχή, υπέδειξε ότι δεν την ενόχλησε ποτέ. «Περνούσα καθημερινά από εδώ πήγαινα στον μπακάλη στον κρεοπώλη του, έλεγα καλημέρα και μου απαντούσε καλημέρα κυρία. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα μαζί του».

Παρόλα αυτά, όπως είπε μόλις άκουσε ότι εντοπίστηκαν δεκατρία όπλα στο σπίτι του εξεπλάγη, λέγοντας ότι είναι πάρα πολλά και δεν γίνεται να είχε τόσα όπλα.
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα 
 
Το επεισόδιο άφησε πίσω του σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών, αφού ο 62χρονος που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ήταν κάτοχος άδειας κυνηγού, ενώ είχε στο σπίτι του δεκατρία όπλα, με τα οποία θα μπορούσε να προβεί σε πράξεις με τραγικές συνέπειες.
 
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 62χρονος απείλησε με όπλο γείτονες του, ενώ τεράστια ερωτήματα προκύπτουν ως προς τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία προ ημερών, όταν είχε συλληφθεί μετά από αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που παρουσίασε σε τράπεζα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.  

Μιλώντας στον REPORTER ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε σε σχέση με την σύλληψη του στην τράπεζα, πως ο 62χρονος είχε κατηγορηθεί γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ υπέδειξε πως «δεν διαπιστώθηκε να έχει οποιοδήποτε πρόβλημα».

Σε ότι αφορά τις αναφορές για καταγγελίες στην Αστυνομία και ότι αυτή δεν ανταποκρινόταν, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι «είναι υπόψιν μας το ενδεχόμενο να έγιναν καταγγελίες στο παρελθόν και θα καλυφθεί στη βάση της διερεύνησης της υπόθεσης. Αν και για ποιο λόγο κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά και για ποια θέματα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες, ερωτήματα και στο σκαμνί οι Αρχές για τον ένοπλο

«Δεν μας ενημέρωσε κανείς»

Ο κ. Στυλιανού κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Αστυνομία είχε ενημερωθεί από οποιαδήποτε υπηρεσία για την κατάσταση του 62χρονου, ανέφερε πως «δεν περιήλθε ποτέ στην αντίληψη μας και δεν ενημερωθήκαμε από οποιαδήποτε υπηρεσία για το συγκεκριμένο πρόσωπο, ότι έχρηζε βοήθειας. Ίσως εδώ πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχει κάποιο κενό. Αν εντοπιστεί οτιδήποτε θα κάνουμε τις εισηγήσεις μας».

Σε ότι αφορά το θέμα κατοχής οπλισμού από οποιοδήποτε πρόσωπο δεν είναι σώφρων και αν αυτό προβληματίζει την Αστυνομία, σημείωσε ότι, «αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, μετά τη διερεύνηση του περιστατικού, αλλά η νομοθεσία δεν έχει οποιοδήποτε κόλλημα στο να έχει κάποιος ακόμα και πάνω από δέκα όπλα. Μέχρι δέκα όπλα δεν θέλει κάποιο ειδικό χειρισμό ως προς τη φύλαξη, όπως είναι ένας ασφαλής χώρος στον οποίο θα έχει πρόσβαση μόνο ο ίδιος, ή να συντονιστεί με το σύστημα της Αστυνομίας. Για θέματα κατοχής υποβάλλεται η αίτηση, ελέγχονται κάποια προηγούμενα και δίδεται άδεια κατοχής για κάθε όπλο ξεχωριστά. Είχε άδεια κατοχής για όλα. Μερίμνησε για την ασφαλή φύλαξη του και πληρούσε τις προϋποθέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέβασε τα ρολά και κλειδώθηκε ο ένοπλος, σε στάση αναμονής η Αστυνομία

Σημειώνεται ότι ο 62χρονος, αφού εξετάστηκε από ψυχίατρο, μεταφέρθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία. 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»