Κατέβασε τα ρολά και κλειδώθηκε ο ένοπλος, σε στάση αναμονής η Αστυνομία

Σε στάση αναμονής βρίσκονται αστυνομικοί και διαπραγματευτές που από τις δύο και τριάντα το μεσημέρι βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, επιχειρώντας να αφοπλίσουν τον ένοπλο Ελληνοκύπριο που παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμα του στην Ακρόπολη, έχοντας στην κατοχή του αριθμό κυνηγετικών όπλων.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα του για να εκτελέσουν διάταγμα αναγκαστικής νοσηλείας στο νοσοκομείο της Αθαλάσσας, αφού προηγήθηκε καταγγελία γειτόνισσας ότι ο Ελληνοκύπριος κρατούσε όπλο και την απείλησε πως θα σκοτώσει τόσο την ίδια όσο και το σύζυγο της. Μάλιστα, η εν λόγω γειτόνισσα ανέφερε ότι προηγουμένως απειλούσε και άλλα άτομα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα όσα εκτυλίχθηκαν από το μεσημέρι-Οι διάλογοι με διαπραγματευτές
Ο Ελληνοκύπριος, περίπου 60 ετών, απείλησε με το όπλο τους αστυνομικούς τους οποίους ανάγκασε να αποχωρήσουν, ενώ σε μερικά λεπτά στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, από διάφορα τμήματα, τα οποία απέκλεισαν την σκηνή και έλαβαν μέτρα ασφαλείας.

Στη συνέχεια διαπραγματευτές άνοιξαν διάλογο με τον Ελληνοκύπριο, από το μπαλκόνι του διαμερίσματος του, ο οποίος ωστόσο ήταν σε αλλοπρόσαλλη κατάσταση και τους καλούσε να φύγουν, αρνούμενος να τους αφήσει να εισέλθουν στο σπίτι του. Επίσης, ο ένοπλος φώναζε και έβριζε τους αστυνομικούς, ενώ έβαζε τη μουσική στην διαπασών.

Τα όσα εκτυλίσσονταν από το μπαλκόνι του διαμερίσματος του ενόπλου, παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα οι γείτονες, οι οποίοι κατήγγειλαν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που τους απειλούσε με το όπλο, ενώ όπως υποστήριξαν, είχαν καλέσει σε αρκετές περιπτώσεις την Αστυνομία, χωρίς όμως ανταπόκριση.  

Παρά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις, δεν κατέστη δυνατόν ο ένοπλος να ηρεμίσει και να αφήσει τους αστυνομικούς να εισέλθουν στο διαμέρισμα του, αφήνοντας παράλληλα τα όπλα με τα οποία απειλούσε να ανοίξει πυρ, ενώ γύρω στις 9 το βράδυ, ο Ελληνοκύπριος διέκοψε κάθε επαφή με τους αστυνομικούς, αφού κατέβασε τα ρολά της μπαλκονόπορτας, έκλεισε τα φώτα και κλειδώθηκε στο διαμέρισμα του.

Ως εκ τούτου, πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας και οι διαπραγματευτές παρέμειναν στο μέρος, μελετώντας παράλληλα σχέδιο δράσης, ώστε να λήξει το επεισόδιο που σήκωσε στο πόδι τόσο τις Αρχές, όσο και τους γείτονες οι οποίοι είναι αναστατωμένοι.

Ο Ελληνοκύπριος διαμένει εδώ και χρόνια μόνος του στο εν λόγω διαμέρισμα, ενώ προ ημερών είχε συλληφθεί από την Αστυνομία σε τράπεζα, λόγω αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς που παρουσίασε.

Δειτε Επισης

Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα