Σοβαρές καταγγελίες, ερωτήματα και στο σκαμνί οι Αρχές για τον ένοπλο

Σωρεία ερωτημάτων προκύπτουν πίσω από τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν, σε σχέση με τον ένοπλο που ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του, κρατώντας κυνηγετικά όπλα και εκτοξεύοντας απειλές, ο οποίος έθεσε σε κόκκινο συναγερμό τις Αρχές.
 
Εναντίον του Ελληνοκύπριου εκδόθηκε διάταγμα αναγκαστικής νοσηλείας και όταν αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμά του στην Ακρόπολη, για να το εκτελέσουν, αυτός άρπαξε το φλοπέρ απειλώντας τους πως αν δεν φύγουν θα ανοίξει πυρ εναντίον τους.
 
Για άλλη μια φορά, εγείρονται τεράστια ερωτήματα ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τους υποψήφιους κυνηγούς που αιτούνται άδεια κατοχής όπλου, αφού ο εν λόγω Ελληνοκύπριος δήλωνε κυνηγός, ενώ από την άλλη, σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, εύλογα διερωτάται κάποιος με πόση ευκολία μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει ένα κυνηγετικό. Και αυτό, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως Ελληνοκύπριος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ο ένοπλος-Απίστευτος ο αριθμός όπλων στο σπίτι του
 
Την ίδια ώρα, μαρτυρίες από γείτονες αναφέρουν ότι η Αστυνομία δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε κλήσεις και παράπονα για τον εν λόγω Ελληνοκύπριο, ο οποίος όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, κρατούσε τα όπλα και εκτόξευε απειλές, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι καταγγελίες των γειτόνων πάνε μήνες πίσω, μέχρι που σήμερα το πρωί ο Ελληνοκύπριος σημάδεψε με το όπλο και απείλησε γειτόνισσα, η οποία μετέβη για καταγγελία στην Αστυνομία.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ελληνοκύπριος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και δεδομένου των καταγγελιών που προηγήθηκαν, εύλογα συμπεραίνει κάποιος ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες χειρότερων καταστάσεων και να βρεθούμε προ τετελεσμένων για άλλη μια φορά. Και σημειώνεται ότι στο παρελθόν διαπράχθηκαν οικογενειακές τραγωδίες και φονικά με δράστες άτομα που αντιμετώπιζαν ψυχιατρικά προβλήματα και είχαν στην κατοχή τους κυνηγετικά όπλα.

Και σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί η πληροφορία ότι πριν από μόλις μερικές μέρες ο εν λόγω Ελληνοκύπριος, ενώ βρισκόταν σε τράπεζα άρχισε να επιδεικνύει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο τμήμα, με αυστηρές συστάσεις.

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά