Ελεύθεροι χωρίς καν να κατηγορηθούν και οι άλλοι δύο για την απόπειρα φόνου

Ελεύθεροι και άλλοι δύο για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη και ως εκ τούτου υπό κράτηση παραμένουν δύο από τους έξι υπόπτους που είχαν συλληφθεί, εκ των οποίων ο ένας είναι ο φερόμενος δράστης.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν κάμερες που να κατέγραψαν την απόπειρα φόνου, αρνείται ο φερόμενος δράστης  
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης, αφού αξιολόγησαν τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους, έκριναν πως οι δύο τελευταίοι συλληφθέντες, των οποίων το διάταγμα κράτησης εκπνέει σήμερα, δεν δικαιολογείται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση της κράτησης τους. Ως εκ τούτου οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καν να κατηγορηθούν γραπτώς, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο και όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση.
 
Πρόκειται για τον 37χρονο και 49χρονο, οι οποίοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, βρίσκονταν στην παρέα των Ελληνοκυπρίων που ενεπλάκησαν στην συμπλοκή με τους Σύρους, η οποία ξεκίνησε από το club και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκτός του μαγαζιού και είχε ως κατάληξη την απόπειρα φόνου εναντίον των αδελφών.
 
Επίσης, μαρτυρία έφερε τα δύο πρόσωπα μετά την ρίψη πυροβολισμών, να εισέρχονται στην κουζίνα του κέντρου για άγνωστο λόγο μαζί με ακόμα ένα πρόσωπο, ενώ νωρίτερα κάμερες δείχνουν τον 49χρονο να πηγαίνει στη σκηνή του εγκλήματος.
 
Πληροφορία που έφθασε στις Αρχές, έκανε λόγο πως πιθανόν στην κουζίνα οι δύο ύποπτοι απέκρυψαν το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη των αδικημάτων, ωστόσο από έρευνες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πορεία μετά την απόπειρα φόνου, οι αιχμές για κάλυκες και η εμπλοκή 42χρονου
  
Μάρτυρες τους έδειχναν πίσω από τις απειλές
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες δείχνουν τους δύο ύποπτους ως τα πρόσωπα που το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω μαγαζιού, ώστε να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του.
 
Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, φέρονται να απειλούσαν το εν λόγω προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους.
 
Στη συνέχεια των απειλών, το βράδυ που εκτυλίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο, ο 37χρονος μαζί με άλλα 4-5 πρόσωπα, μετέβησαν στο μαγαζί όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, πως «από τα απόψε θα αναλάβουμε εμείς την προστασία» και παρέμειναν στο μέρος με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν. Από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε διαφάνηκε επίσης, ότι μαζί με τον 37χρονο, βρισκόταν και ο 49χρονος δεύτερος ύποπτος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο
 
Υπενθυμίζεται πως οι άλλοι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν ως συνεργοί μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών