Ξεσπούν οι κάτοικοι για το έγκλημα στον Ακάμα-«Θα καίγαμε όλο το δάσος αν θέλαμε»

Την ώρα που η Κυπριακή κοινωνία, παρακολουθεί αποσβολωμένη το έγκλημα που συντελείται στον Ακάμα, οι κάτοικοι των κοινοτήτων του, απορρίπτουν ότι τέθηκε σε εφαρμογή ένα οργανωμένο σχέδιο καταστροφής του.
 
Οι Αρχές, πάντως, πιστεύουν ότι οι εμπρηστές προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να ασκήσουν πίεση για μη εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου της χερσονήσου του Ακάμα.  Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαραλαμπος Αλεξάνδρου δήλωσε, μάλιστα, ότι  «όποτε είναι προγραμματισμένη κάποια σύσκεψη για τον Ακάμα, την προηγούμενη μέρα ξεσπά πυρκαγιά στην περιοχή». Σήμερα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη, όπως αποκάλυψε ο κ. Αλεξάνδρου, για την πορεία εφαρμογής του διαχειριστικού σχεδίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο για φωτιά-Έρευνες αν συνδέεται με τους εμπρησμούς στον Ακάμα
 
«Αν οι κάτοικοι της Ίνιας ήθελαν να κάψουν τον Ακάμα, θα τον είχαν κάνει στάκτη πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Αρχές» ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης Ίνιας, Γιάγκος Τσίβικος ο οποίος σημείωσε πως κατηγορούνται αδίκως οι κάτοικοι.
 
Έργο κυνηγών λένε οι κοινοτάρχες
«Ναι, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και έχει χάσει την υπομονή του, για το σχέδιο του Ακάμα περιμένοντας τριάντα χρόνια να βρεθεί λύση. Αλλά έχουμε διαφυλάξει τον Ακάμα. Κάποιοι επιλέγουν εν καιρώ, κυνηγετικών εξορμήσεων ν’ ανάβουν πυρκαγιές. Εμείς καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και προτρέπουμε εδώ και χρόνια, όλους τους κατοίκους να προσέχουν τον Ακάμα. Οι αρμόδιοι που κατηγορούν τις τοπικές Αρχές, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ίνια είναι πιεσμένη από τους κυνηγούς που κατεβαίνουν μέχρι και από τα Κοκκινοχώρια. Κάποιοι βάζουν φωτιές, ως αντίποινα, επειδή θεωρούν ότι τους δηλητηρίασαν τα σκυλιά τους», υπέδειξε ο κ. Τσίβικος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το οργανωμένο χτύπημα πίσω από την κόλαση στον Ακάμα-Οι αιχμές για τους δράστες
 
Ο Κοινοτάρχης Ίνιας, κάλεσε την κυβέρνηση να βρει επιτέλους λύση στο θέμα του Ακάμα και τα έβαλε με τον υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή. «Οι δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, ότι δεν τον φοβίζουν οι πυρκαγιές και θα συνεχίσει με το Εθνικό Δασικό Πάρκο, δεν βοηθούν αλλά πυροδοτούν το κλίμα. Πάνω απ’ όλα είναι η συνεργασία με την τοπική κοινωνία».
Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης Δρούσιας Στέλιος Κουππάρης ανέφερε ότι δεν πρέπει να κατακρίνονται οι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή του Ακάμα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ότι κρύβονται πίσω από τις φωτιές. «Μπορεί να είναι κάποιοι αφελείς που νοιάζονται για το χωράφι τους ή μπορεί να είναι και κυνηγοί», ανέφερε.
 
«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται»
Την άποψη ότι κάποιοι βάλθηκαν να κάνουν κακό στον Ακάμα, αλλά δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο καταστροφής του, εξέφρασε ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού, Ανδρέας Χριστοδούλου,
«Η εκτίμησή μου είναι ότι κάποιοι βάλθηκαν να κάνουν κακό στον Ακάμα επειδή δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα μπορέσουν να επιλύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, είναι λάθος. Δεν θα λύσουν τα προβλήματά τους έτσι. Θέλουν να εκδικηθούν το δάσος. Τι φταίει το δάσος. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται» σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζήτησε αστυνομικό κλοιό στον Ακάμα ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών-«Για όνομα του Θεού…»

Δειτε Επισης

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Πρόεδρος Ανωτάτου: Γυναίκες το 56% του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό