Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χαστούκι Δικαστηρίου στο ΤΑΕ Λεμεσού για την κομπίνα με τις μονώσεις-Ελεύθεροι και οι τέσσερεις συλληφθέντες

  13/11/2019 19:07
Χαστούκι Δικαστηρίου στο ΤΑΕ Λεμεσού για την κομπίνα με τις μονώσεις-Ελεύθεροι και οι τέσσερεις συλληφθέντες

Χαστούκι Δικαστηρίου στο ΤΑΕ Λεμεσού για την κομπίνα με τις μονώσεις-Ελεύθεροι και οι τέσσερεις συλληφθέντες

  13/11/2019 19:07
Αστικής και όχι ποινικής φύσεως, έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού την υπόθεση των τεσσάρων προσώπων που συνελήφθηκαν χθες για εξαπάτηση ηλικιωμένων προσώπων, διατάζοντας όπως αφεθούν ελεύθεροι.
 
Οι τέσσερις, ένας 42χρονος, η 40χρονη σύζυγός του, ο 19χρονος γιος τους και η 19χρονη νύφη τους, όλοι Ρομά από τη Βουλγαρία, είχαν συλληφθεί σε σχέση με δυο υποθέσεις που καταγγέλθηκαν από πολίτες, για εξαπάτηση τους σε σχέση με εργασίες μόνωσης της ταράτσας τους.
 
Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση τους, κρίνοντας το "αδικαιολόγητο" και αναφέροντας πως δεν έχει πεισθεί από τη μαρτυρία ότι υπήρξε δόλος από πλευράς των υπόπτων.
 
Η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση τους σε σχέση με τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης και εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, η πρώτη υπόθεση καταγγέλθηκε από πολίτη, ο οποίος κατά την προσέλευση του στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού αναγνώρισε τους τέσσερις, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί για τη δεύτερη υπόθεση.
 
Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο παραπονούμενος, είχε συμφωνήσει με τον 1ο και 2ο ύποπτο να προχωρήσουν σε στεγανοποίηση της ταράτσας του έναντι χρηματικού ποσού 100 ευρώ. Αφού ξεκίνησαν εργασίες και με τη βοήθεια των δυο γυναικών καθάρισαν την ταράτσα, φέρεται να ζήτησαν συνολικά 1300 ευρώ, αναφέροντας πως εννοούσαν 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Τελικά ο παραπονούμενος συμφώνησε να τους δώσει 600 ευρώ για να ολοκληρώσουν την εργασία τους, ωστόσο στην πορεία διαπίστωσε πως αυτή ήταν ελλιπής.
 
Η δεύτερη περίπτωση, επίσης στα Κάτω Πολεμίδια, όπου έγινε και η σύλληψη τους, καταγγέλθηκε από ηλικιωμένο, σύμφωνα με τον οποίον είχαν συμφωνήσει για μόνωση της ταράτσας του έναντι συνολικού ποσού 120 ευρώ, ενώ στην πορεία του ζήτησαν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά για αγορά υλικών, με αποτέλεσμα να τους ζητήσει να αποχωρήσουν. Οι ύποπτοι επέστρεψαν χθες στην οικία του παραπονούμενου, λέγοντας του πως θα συνέχιζαν τις εργασίες τους, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε και ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.
 
Η υπεράσπιση έφερε ένσταση στην κράτηση τους κάνοντας λόγο για αλλότρια κίνητρα από πλευράς της Αστυνομίας, στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει μαρτυρία εναντίον τους, σε σχέση με άλλη υπόθεση εξαπάτησης ζεύγους ηλικιωμένων, από το οποίο άγνωστοι απέσπασαν 9,600 ευρώ για μόνωση της ταράτσας του. Ωστόσο, οι τέσσερις ύποπτοι δεν αναγνωρίστηκαν από τους παραπονούμενους ως τα πρόσωπα που τους εξαπάτησαν.
 
Υπογράμμισε δε πως δεν πρόκειται για ποινική υπόθεση αλλά για "παρεξήγηση μεταξύ δυο μερών" και πως δεν υπάρχει "ίχνος μαρτυρίας" που να δικαιολογεί την κράτηση τους.
 
Τελικά το δικαστήριο έκρινε πως δεν έχει πεισθεί από την  μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του, όσον αφορά τα αδικήματα που διερευνώνται και έκρινε ότι η υπόθεση εμπίπτει στην αστική αγωγή, διατάζοντας όπως οι τέσσερις αφεθούν ελεύθεροι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας