Σάββατο 26 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νεκρός ο 24χρονος που έπεσε στο κενό, μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι (pics)

  13/11/2019 16:23
Νεκρός ο 24χρονος που έπεσε στο κενό, μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι (pics)

Νεκρός ο 24χρονος που έπεσε στο κενό, μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι (pics)

  13/11/2019 16:23
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό, με θύμα 24χρονο ο οποίος έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στο μεροκάματο.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3 και 15 το απόγευμα, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο άτυχος 24χρονος Alkhani Omar από τη Συρία, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την σκαλωσιά, από ύψος περίπου δώδεκα μέτρων.
 
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο όπου μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.
 
Στη σκηνή για εξετάσεις κλήθηκε η Αστυνομίας καθώς και λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας.
 
Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται πως δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας του 24χρονου.
 
Σε δηλώσεις του ο Α' Λειτουργός του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, Κύπρος Κύπρου, ανέφερε πως «από τις πρώτες ενδείξεις και μαρτυρίες φαίνεται ότι το θύμα εργαζόταν σε ύψος 12 μέτρων από το έδαφος σε σκαλωσιά. Διεξάγονταν εργασίες συντήρησης του κτιρίου, αλλά αυτός εκτελούσε εργασίες για το στήσιμο των σκαλωσιών. Στο σημείο που βρισκόταν δεν υπήρχαν κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να πέσει από ύψος 12 μέτρων και να βρει ακαριαίο το θάνατο».

«Σίγουρα θα ληφθούν τα άμεσα μέτρα αλλά κατά τη διερεύνηση θα ληφθούν σίγουρα και μέτρα εναντίον όσων έχουν ποινικές ευθύνες. Θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους εργολάβους και εργοδότες όταν εκτελούν εργασίες σε ύψος να φροντίζουν ώστε οι εργαζόμενοι τους να βρίσκονται σε ασφαλή δάπεδα εργασίας τα οποία να φέρουν κιγκλιδώματα ώστε να αποτρέπεται η πτώση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού έστηνε σκαλωσιές έπρεπε να ληφθούν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα. Δηλαδή ο εργαζόμενος να ήταν δεμένος με ζώνες ασφάλειας. Δυστυχώς δε βρήκαμε τέτοια μέτρα στο εργοτάξιο».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας