Κατακεραύνωσε τον Χατζηξενοφώντος η Κατηγορούσα Αρχή-Υπέδειξε τα ψέματα του

Μετά από εξήντα πέντε δικάσιμους έφθασε η ώρα της απόφασης για το κατά πόσον είναι ένοχος ή αθώος ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, μοναδικός πλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, που διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η Κατηγορούσα Αρχή στην τελική της αγόρευση, αναφέρθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στα κύρια σημεία που κατέγραψε.

Η κ. Ευθυβούλου στηρίχθηκε σε πολλά από τα σημεία των αναφορών της στην κατάθεση της Σάρα Σιαμς, την οποία ζήτησε όπως το Δικαστήριο υιοθετήσει στην ολότητα της, ενώ επισήμανε ότι η ξεκάθαρη θέση της Κατηγορούσας Αρχής είναι ο Χατζηξενοφώντος συμπράττει και για τους φόνους με τον Λοΐζο Τζιωνή.

«Αν δεν πήγαινε ο Μάριος…»

Σύμφωνα με την κ. Ευθυβούλου, αν ο Μάριος Χατζηξενοφώντος δεν ακολουθούσε τον Λοΐζο Τζιωνή, ο δράστης του  διπλού φονικού δεν θα πήγαινε στο σπίτι στην Ζαλόγγου 7 για να διαπράξει το ειδεχθές έγκλημα.

Αυτό υποστήριξε η κ. Ευθυβούλου, με βάση τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, όπου όπως είχε αποκαλυφθεί ενώπιον Δικαστηρίου, το έγκλημα θα διαπράτετο στις 17 Απριλίου, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι ο Χατζηξενοφώντος δεν απάντησε στα μηνύματα του Τζιωνή, ο δράστης το ανέβαλε.

Την επόμενη μέρα και αφότου ο Χατζηξενοφώντος ακολούθησε τον Τζιωνή, διαπράχθηκε το φρικιαστικό έγκλημα.
 
«Τα ψεύδη είναι ηθελημένα για αποφυγή των ευθυνών, γιατί ο Χατζηξενοφώντος και ο Τζιωνής λειτουργούσαν με πλήρη ταύτιση», υποστήριξε η κ. Ευθυβούλου.

«Επέλεξε να δώσει ένορκη μαρτυρία και έλεγε ψέματα»

Η Κατηγορούσα Αρχή στηρίχθηκε επίσης και στο γεγονός, ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να δώσει ένορκη μαρτυρία και θα έπρεπε να ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις. «Έλεγε ψέματα. Αυτά που η υπεράσπιση προσπάθησε να απαντήσει, θα έπρεπε να τα απαντήσει ο κατηγορούμενος».

Και συνέχισε λέγοντας ότι, «ο κ. Γεωργίου αναγκάστηκε να γίνει και μάρτυρας και εμπειρογνώμονας».

«Ο Χατζηξενοφώντος επέλεξε να δώσει μαρτυρία και απαντούσε σηκώνοντας τους ώμους και λέγοντας δεν ξέρω. Οι απαντήσεις του, δεν έχουν κανένα σεβασμό στο Δικαστήριο», επισήμανε η κ. Ευθυβούλου.

Όπως εξήγησε η κ. Ευθυβούλου, σε ότι αφορά το φόβο που επικαλέστηκε ο Χατζηξενοφώντος και τις απειλές που δέχθηκε από τον Λοΐζο Τζιωνή δεν ευσταθούν, αφού όταν συνελήφθη είχε πει στους αστυνομικούς ότι ήταν στο σπίτι που έγινε διπλός φόνος με το αυτοκίνητο του Λούη, όπως αποκαλούσε τον Τζιωνή.

«Είδε τα πόδια ενός ανθρώπου γυμνά και ο Λούης, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, τον φοβέρισε να μην πει τίποτα. Ποιο λογικό Δικαστήριο και ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να δεχθεί ότι την ώρα που συλλαμβάνεται ένα πρόσωπο που τελούσε υπό εξαναγκασμό, το πρώτο που θα έλεγε δεν θα ήταν, “ήμουν υπό απειλή και αναγκάστηκα να πάω”. Δεν είπε αναγκάστηκα. Είπε πήγα με τον Τζιωνή».

Ανέφερε επίσης ότι στις 29/4/2018, παίρνει τους ανακριτές να τους δείξει που έκρυψε τα ρούχα και τα παπούτσια. Τις ενέργειες και τις κινήσεις που έκανε. «Αυτό το στάδιο ξεκινά με ένα ψέμα. Εκεί που τους πήρε ήταν μόνο τα παπούτσια. Μετά τους παίρνει στο σπίτι του Τζιωνή που ήταν το σημείο έναρξης. Τους παίρνει στην ταράτσα της πολυκατοικίας, στο ντιπόζιτο, εντός του σπιτιού και τίποτα δε λέει για εξαναγκασμό και απειλή».

Δεν υπέδειξε το σημείο που τον απείλησε

Η κ. Ευθυβούλου, σημείωσε ακόμη ότι, ο κατηγορούμενος έδωσε την εικόνα ότι βγαίνοντας από το σπίτι του Τζιωνή, ο δράστης του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Ωστόσο, έκανε υποδείξεις σκηνών. Δεν υπέδειξε το σημείο που έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, ούτε το σημείο που τον απείλησε.

Η στάση του στις 29/4, όταν ακόμα δεν είχε νομική αρωγή λέει η κ. Ευθυβούλου, «δαμέ σταθήκαμε με τον Λούη.Παρατηρούμε πως θα έμπαινε και πως περιγράφει. Η όλη συμπεριφορά του δείχνει σύμπραξη του. Αυτό το είπε από τότε. Νιώθει ότι η δική του συμμετοχή αποστασιοποιείται από το γεγονός γιατί δεν τράβηξε αυτός το μαχαίρι».

Η Σάρα ήταν σταθερή

Σε ότι αφορά την κατάθεση της Σάρας, η κ. Ευθυβούλου ανέφερε ότι από τη στιγμή που συνεργάστηκε με την Αστυνομία και πέρασε από εξαντλητική αντεξέταση, ήταν σταθερή και αυτό δείχνει ότι δεν έλεγε ψέματα.

Έμφαση δόθηκε στις αναφορές της Σάρας για τη σχέση Τζιωνή-Χατζηξενοφώντος, όπου αλληλοαποκαλούνταν «αρφούι, φιλούι και μαν μου».

«Η Σάρα δεν δίστασε να αποκαλύψει τη δική της συμμετοχή και αποκαλύψει τα δικά της λάθη. Μεταμέλεια πλήρης απ’ αυτή την κοπέλα, μαρτυρία της οποίας είναι θέση μας ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή στο σύνολο της. Εξηγεί σε αυτή και το dna στο ρόπαλο που εντοπίστηκε στο σπίτι των θυμάτων. Γιατί είπε ψέμα ο κατηγορούμενος ότι δεν το ακούμπησε ποτέ. Άρα αμέσως εμπλέκεται με τα εγκλήματα», σημείωσε η Κατηγορούσα Αρχή.
 
Η κ. Ευθυβούλου, κάλεσε το Δικαστήριο να καταδικάσει σε όλες τις κατηγορίες τον κατηγορούμενο.

Ο κατηγορούμενος, άκουγε εμφανώς εκνευρισμένος την κ. Ευθυβούλου και πολλές φορές κούνησε το κεφάλι του.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου επανέλαβε σήμερα και προφορικά τα όσα αναφέρει στην γραπτή του αγόρευση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο στις 07/11/2019.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζει τη μαρτυρία της Σάρας και τα ρίχνει όλα στον Τζιωνή η υπεράσπιση Χατζηξενοφώντος
 
Ο κ. Γεωργίου υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι ο Μάριος Χατζηξενοφώντος  βρέθηκε σε λάθος τόπο και χρόνο και ήταν και αυτός άλλο ένα θύμα του Λοΐζου Τζιωνή, «ο οποίος εξαναγκάστηκε και εξαπατήθηκε να λάβει μέρος σε μια σειρά αδικημάτων υπό την απειλή θανάτου τόσο του ίδιου όσο και μελών της οικογένειας του».

Είπε επίσης πως είναι αθώος, «γιατί όποιος ρόλος διαδραματίστηκε από τον ίδιο ήταν κάτω από το καθεστώς εξαναγκασμού, εκφοβισμού, απειλής και χρήσης βίας για τη ζωή του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του».

«Η σφαγή έγινε από τον Λ. Τζιωνή. Ο Μάριος  δεν γνώριζε για αυτό το συμβάν, δεν άκουσε και δεν είδε την σφαγή. Απειλήθηκε από τον Λ. Τζιωνή να τον ακολουθήσει, εξαπατημένος  από το ότι θα πήγαιναν σε κάποιο φίλο του Τζιωνή που του χρωστούσε χρήματα, για να του εξοφλήσει τα 90 ευρώ που του χρωστούσε», αναφέρει η υπεράσπιση και προσθέτει : «Ναι, υπάρχει μια αβάσταχτη επιπολαιότητα εκ μέρους του πελάτη μου, ο οποίος από μικροπωλητής μικρο-ποσοτήτων κάνναβης, βρέθηκε μπλεγμένος σ’ αυτή την αποτρόπαια τραγωδία». 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την τελική ετυμηγορία του στις 29 Ιανουαρίου 2020.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει επτά συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης,  της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε και 8η κατηγορία, αυτής της συνωμοσίας για φόνο, η οποία αναστάληκε.

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου