Ψάχνουν κάμερες που να κατέγραψαν την απόπειρα φόνου, αρνείται ο φερόμενος δράστης

Άλλες οκτώ ημέρες στο κελί ο 44χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, ενώ υπό κράτηση τελούν άλλα τέσσερα πρόσωπα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Ο 44χρονος ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τον δικηγόρο του να μην φέρει ένσταση στο διάταγμα κράτησης του πελάτη του, ωστόσο έθεσε θέμα σύλληψης του Σύρου, δεύτερου τραυματία, καθώς και άλλων ομοεθνών του, οι οποί ενεπλάκησαν στην συμπλοκή που προηγήθηκε της απόπειρας φόνου.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως διερευνάται και αν υπάρξουν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία για δεύτερη έρευνα σε σχέση με τη συμπλοκή, αυτή θα διενεργηθεί.
 
Εναντίον του 44χρονου υπάρχουν μαρτυρίες ότι όταν ο καβγάς μεταφέρθηκε έξω από το μαγαζί, είχε μεταβεί στο όχημα του, επιστρέφοντας με πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε τα δύο θύματα, τρεις φορές.
 
Ωστόσο όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν την συμπλοκή, όχι όμως την απόπειρα φόνου, με τον ανακριτή να αναφέρει πως εξετάζονται και άλλα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ ο ύποπτος ανακρινόμενος αρνείται πως είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη.  
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής, υπολείπονται άλλες 50 καταθέσεις, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα-συνεργοί που μετέφεραν το όχημα του σε συγκεκριμένο σημείο.
 
Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου άλλοι δύο ύποπτοι, τους οποίους μαρτυρίες τους φέρουν ως τα πρόσωπα που απειλούσαν και ασκούσαν πιέσεις για την προστασία του μαγαζιού, ενώ φαίνεται να βρίσκονταν στο μαγαζί το βράδυ του αιματηρού επεισοδίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο φερόμενοι συνεργοί που είχαν συλληφθεί, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πληροφορία για το εξαφανισμένο πιστόλι, οι μαρτυρίες για τους δύο και το CCTV
 
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό