Ξύλο, απειλές και εξαναγκασμός σε άσεμνες πράξεις για μαθητή με νοητική στέρηση

Απίστευτες καταγγελίες έρχονται στο φως, σε σχέση με κακοποίηση 16χρονου μαθητή με νοητική στέρηση από συμμαθητές του, με την υπόθεση να διερευνά η Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, ο 16χρονος μαθητής που φοιτά στην Τεχνική Σχολή, έδωσε χθες βράδυ κατάθεση στην Αστυνομία και ανέφερε πως του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν τρεις συμμαθητές του, ενώ του δόθηκε έντυπο ώστε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
 
Ο 16χρονος είχε μεταβεί χθες στο σπίτι του θείου του με γρατσουνιές, μώλωπες και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος του και του περιέγραψε στιγμές βίας και τρόμου, τις οποίες έζησε στα χέρια συμμαθητών του.
 
Την υπόθεση έφερε στο φως ο Άλφα, στον οποίο μίλησε η μητέρα του 16χρονου, η οποία ανέφερε πως ο γιος της εξαναγκάστηκε από συνομήλικους του να προβεί σε άσεμνες πράξεις στην κερκίδα του γηπέδου, για τις οποίες, μάλιστα, τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή από τη διεύθυνση του σχολείου. Προηγουμένως υποστήριξε ότι υπέστη ξυλοδαρμό και απειλές από συμμαθητές του, ώστε να προβεί στις συγκεκριμένες πράξεις, αλλά και για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. 
 
«Εδέραν τον που πριν για να το κάμει και είπαν του πως αν τολμήσει να το πει, εν να τον σκοτώσουν. Το μωρό εφοήθηκε να μιλήσει με τους δασκάλους του, να τους πει ότι τον εδέραν. Το μωρό τρέμει και μου λέει φοβάμαι και δεν θέλω να πάω ξανά στο σχολείο», ανέφερε η μητέρα του.
 
Σύμφωνα με τον Άλφα, ο 16χρονος βρισκόταν υπό την επίβλεψη δύο συνοδών, λόγω της κατάστασης της ψυχικής και σωματικής του υγείας, αφού αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στον έναν νεφρό.

Τα περιστατικά βίας εναντίον του παιδιού φαίνεται να άρχισαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού παραπονιόταν για τη συμπεριφορά που ανέπτυσσαν απέναντι του οι συμμαθητές του. 
 
«Έρκετουν κάθε μεσημέρι το μωρό και παραπονιόταν ότι έχει ένα παιδί στο σχολείο που του τραβά το πηγούνι, που το σπρώχνει, που του δίνει μπουνιές στο θώρακα. Το μωρό δεν ήξερε να ξεχωρίσει εάν αυτό ήταν αστείο ή όχι. Τον ρωτούσα αν είναι καλά και μου απαντούσε ότι ήταν όλα υπό έλεγχο», είπε η μητέρα.
 
Εξετάζεται σήμερα από ιατροδικαστή
Αμέσως μετά την αποκάλυψη του επεισοδίου, η μητέρα μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα στον αυχένα, μώλωπες στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματος του, καθώς και διάφορες εκδορές.
 
«Φαντάσου πόσο ξύλο έφαγε για να ζητά από τον γιατρό να τον βοηθήσει να μην ξαναπάει στο σχολείο. Κάλεσαν και ψυχίατρο για να εξετάσει το παιδί», είπε η μητέρα, η οποία περαιτέρω κατήγγειλε ότι για τα συμβάντα ενημέρωσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς βοηθό διευθύντρια, με την οποία αντάλλαξε και μηνύματα SMS ζητώντας της να εξετάσει την υπόθεση και να λάβει μέτρα για τερματισμό των παρενοχλήσεων.
 
Σύμφωνα πάντα με τον Άλφα, από την πλευρά της η διευθύντρια φέρεται να διαβεβαίωνε τη μητέρα ότι όλα βαίνουν καλώς. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο