Εμμένει στη θέση του ο φερόμενος δράστης του αιματηρού επεισοδίου

Στη θέση ότι δεν ήταν αυτός που πάτησε τη σκανδάλη κατά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 3 Νοεμβρίου έξω από νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη, εμμένει ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης της απόπειρας φόνου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο αδελφών Σύρων, εκ των οποίων ο ένας παρέμεινε κλινικά νεκρός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Ο ύποπτος, οδηγείται το πρωί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, την ώρα που η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία, ο 44χρονος μετά τη συμπλοκή με Σύρους έξω από το νυχτερινό μαγαζί, φέρεται να πήγε στο όχημα του και άρπαξε το πιστόλι, με το οποίο επέστρεψε και πυροβόλησε τρεις φορές προς τους δύο Σύρους. Αποτέλεσμα ήταν ο 30χρονος Σύρος να τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ ο αδελφός του, 42 ετών, γλίτωσε από τα πυρά καθώς η σφαίρα έξυσε το κεφάλι του.

Θέση του 44χρονου είναι πως ενεπλάκη στην συμπλοκή και δέχθηκε χτυπήματα από τους Σύρους, ωστόσο αρνείται ότι ανέσυρε πιστόλι και τραυμάτισε τα δύο αδέλφια.
 
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα φόνου, ενώ εξαφανισμένοι από την σκηνή ήταν και οι κάλυκες.

Η πορεία μετά το έγκλημα και τα οχήματα

Όπως ακούστηκε χθες ενώπιον Δικαστηρίου, ο 44χρονος μαζί με τον 42χρονο, το διάταγμα προσωποκράτησης του οποίου ανανεώθηκε χθες για άλλες οκτώ μέρες, μετά το αιματηρό επεισόδιο μετέβησαν σε τοποθεσία στο Δάλι, όπου ο φερόμενος δράστης άφησε το φίλο του και έφυγε από το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πορεία μετά την απόπειρα φόνου, οι αιχμές για κάλυκες και η εμπλοκή 42χρονου

Δύο μέρες αργότερα εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες της Επαρχίας Λευκωσίας εγκαταλελειμμένα δύο οχήματα, τα οποία από μαρτυρίες που λήφθηκαν διαφάνηκε ότι τα κατείχε και τα χρησιμοποιούσε ο 44χρονος. 

Τα συγκεκριμένα οχήματα, παραλήφθηκαν και σε αυτά διενεργήθηκαν επιστημονικές εξετάσεις και παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων για να τύχουν επιστημονικής εξέτασης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο 42χρονος για την απόπειρα φόνου
 
Στο κελί άλλοι δύο

Την ίδια ώρα, για την ίδια υπόθεση στο κελί παραμένουν άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για  49χρονο και 37χρονο τους οποίους μαρτυρία φέρει να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα του μαγαζιού, για να κρύψουν το πιστόλι με άλλο ένα πρόσωπο.

Το διάταγμα προσωποκράτησης τους εκπνέει αύριο, με τους ανακριτές να αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης τους.

Στο μεταξύ, ελεύθερα αφέθηκαν από την περασμένη Δευτέρα, αφότου κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος και της συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 50 και 43 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Δειτε Επισης

ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή