Στο Δικαστήριο ο ένας, αποφασίζουν για τους άλλους τρεις της απόπειρας φόνου

Ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγείται το πρωί ο ένας εκ των τεσσάρων, πλέον, υπόπτων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, έξω από νυχτερινό μαγαζί την Έγκωμη, με θύμα 30χρονο Σύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Πρόκειται για τον 42χρονο, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου. Ο ύποπτος είχε συλληφθεί το βράδυ της ίδιας μέρας, στη Λάρνακα, μαζί με 43χρονο, που αφέθηκε χθες ελεύθερος, αφότου πρώτα κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος και της συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.Από την πρώτη στιγμή θέση του 43χρονου, ήταν ότι μετέφερε τον 42χρονο στον δικηγόρο του για να παραδοθεί στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Για τα ίδια αδικήματα, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος και ο 50χρονος, που συνελήφθη την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Φέρεται να ήταν το πρόσωπο που προσέφερε καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.

Υπό κράτηση οι άλλοι τρεις

Την ίδια ώρα, υπό κράτηση για την υπόθεση παραμένουν άλλα τρία πρόσωπα. Πρόκειται για τον 44χρονο φερόμενο ως δράστη της απόπειρας φόνου, καθώς και 37χρονο και 49χρονο. Μαρτυρία τους φέρει να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα του μαγαζιού, για να κρύψουν το πιστόλι με άλλο ένα πρόσωπο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πληροφορία για το εξαφανισμένο πιστόλι, οι μαρτυρίες για τους δύο και το CCTV

Το διάταγμα προσωποκράτησης του 44χρονου λήγει αύριο, ενώ των άλλων δύο την ερχόμενη Πέμπτη, με τους ανακριτές να αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, αιτία της συμπλοκής που κατέληξε σε απόπειρα φόνου, ήταν η προστασία του μαγαζιού, με τον ιδιοκτήτη όμως να δηλώνει πως δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Οι έρευνες των ανακριτών της υπόθεσης συνεχίζονται, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες καταθέσεις και συνεχίζουν να αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα, υπό τον φόβο αντιποίνων από τους Σύρους, με την ηγεσία της δύναμης να δίνει οδηγίες για εξονυχιστικούς ελέγχους και έρευνες.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον