Στο Δικαστήριο ο ένας, αποφασίζουν για τους άλλους τρεις της απόπειρας φόνου

Ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγείται το πρωί ο ένας εκ των τεσσάρων, πλέον, υπόπτων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, έξω από νυχτερινό μαγαζί την Έγκωμη, με θύμα 30χρονο Σύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Πρόκειται για τον 42χρονο, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου. Ο ύποπτος είχε συλληφθεί το βράδυ της ίδιας μέρας, στη Λάρνακα, μαζί με 43χρονο, που αφέθηκε χθες ελεύθερος, αφότου πρώτα κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος και της συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.Από την πρώτη στιγμή θέση του 43χρονου, ήταν ότι μετέφερε τον 42χρονο στον δικηγόρο του για να παραδοθεί στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Για τα ίδια αδικήματα, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος και ο 50χρονος, που συνελήφθη την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Φέρεται να ήταν το πρόσωπο που προσέφερε καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.

Υπό κράτηση οι άλλοι τρεις

Την ίδια ώρα, υπό κράτηση για την υπόθεση παραμένουν άλλα τρία πρόσωπα. Πρόκειται για τον 44χρονο φερόμενο ως δράστη της απόπειρας φόνου, καθώς και 37χρονο και 49χρονο. Μαρτυρία τους φέρει να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα του μαγαζιού, για να κρύψουν το πιστόλι με άλλο ένα πρόσωπο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πληροφορία για το εξαφανισμένο πιστόλι, οι μαρτυρίες για τους δύο και το CCTV

Το διάταγμα προσωποκράτησης του 44χρονου λήγει αύριο, ενώ των άλλων δύο την ερχόμενη Πέμπτη, με τους ανακριτές να αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, αιτία της συμπλοκής που κατέληξε σε απόπειρα φόνου, ήταν η προστασία του μαγαζιού, με τον ιδιοκτήτη όμως να δηλώνει πως δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Οι έρευνες των ανακριτών της υπόθεσης συνεχίζονται, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες καταθέσεις και συνεχίζουν να αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα, υπό τον φόβο αντιποίνων από τους Σύρους, με την ηγεσία της δύναμης να δίνει οδηγίες για εξονυχιστικούς ελέγχους και έρευνες.

Δειτε Επισης

Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
«Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών