Άλλες δύο συλλήψεις για την άφιξη των 131 μεταναστών στην Πάφο-Τους έκαψε μαρτυρία

Σε δύο ακόμα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία Πάφου σε σχέση με την υπόθεση άφιξης 131 παράτυπων μεταναστών την προηγούμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή του Πωμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Κοκκινοτριμυθιά ανακριτές για καταθέσεις από τους 131 μετανάστες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη των δύο προέκυψε μετά την μετάβαση κλιμακίου του ΤΑΕ Πάφου την προηγούμενη Παρασκευή στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά με σκοπό την συνέχιση της λήψης καταθέσεων.

Συγκεκριμένα προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων  από την Παλαιστίνη ηλικίας 24 ετών και το Λίβανο ηλικίας 49 ετών. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν στις 03:00 τα χαράματα σήμερα. Τα δύο πρόσωπα βρίσκονταν στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ήδη για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση άλλα  τρία πρόσωπα , δύο άνδρες ηλικίας 43 και 53 ετών από την Συρία και ο 38χρονος Ε/κ ιδιοκτήτης ταχύπλοου σκάφους με το οποίο οι ύποπτοι επιχείρησαν να διαφύγουν. 

Τα  αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους. 

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτηση τους για οκτώ μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οι δύο διακινητές στο Λατσί-Είπαν πως πήγαν για ψάρεμα (pics)

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης,  ο 38χρονος Ε/κ από την Λεμεσό ανέφερε στις ανακριτικές αρχές πως μετέφερε το ταχύπλοο του στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και πως το είχε δώσει σε έναν από τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν αρχικά με σκοπό την πώληση του.

Η Αστυνομία ωστόσο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του, ενώ  τα άλλα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν είχαν αναφέρει στις ανακριτικές αρχές ότι είχαν μεταβεί για ψάρεμα χωρίς ωστόσο εντός του ταχύπλοου να εντοπιστούν είδη ψαρέματος. 

Οι 131 παράτυποι μετανάστες από την πλευρά τους,  ανέφεραν πως  ο καπετάνιος εγκατέλειψε το σκάφος και επιβιβάστηκε σε φουσκωτό ταχύπλοο που οδηγούσε ένα πρόσωπο ενώ είπαν πως  κατέβαλαν 2.000 δολάρια έκαστος. 

 

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου