Σε... καραντίνα για άλλη μια νύχτα η Λευκωσία υπό το φόβο απάντησης των Σύρων

Υπό αστυνομικό κλοιό για δεύτερη νύχτα ήταν η Λευκωσία, υπό το φόβο απάντησης των Σύρων, ομοεθνών του 30χρονου θύματος της απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε πριν ακριβώς μια εβδομάδα στην Έγκωμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μυρίζει μπαρούτι η νύχτα στη Λευκωσία-Οι πληροφορίες και οι ενέργειες των Αρχών

Μέλη της Αστυνομίας, όργωσαν και χθες βράδυ, όπως και την Παρασκευή σχεδόν ολόκληρη την πρωτεύουσα, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν ομοεθνείς του θύματος της απόπειρας φόνου, να επιχειρούν να πάρουν τα ηνία νυχτερινών μαγαζιών και ενδεχομένως να προκαλέσουν επεισόδια ως αντίποινα για το αιματηρό επεισόδιο.
 
Ως εκ τούτου, τα μέλη της δύναμης πραγματοποίησαν και χθες βράδυ ελέγχους σε μαγαζια, οχήματα και πολίτες, ενώ έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε γωνιά της πόλης.
 
Με φόντο την απόπειρα φόνου και τις πληροφορίες για αντίποινα, την πύλη του ΤΑΕ Λευκωσίας περνά σχεδόν καθημερινά ο αδελφός του θύματος. Με αυτή την τακτική η Αστυνομία θέλει να προλάβει τυχόν νέο αιματοκύλισμα, ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργώνει τη Λευκωσία η Αστυνομία, μπλόκα σε κάθε γωνιά-Αυστηρά μέτρα και στην Έγκωμη (pics)

Επιβεβαίωση για τα μέτρα από Αρχηγό
 
Τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται τις τελευταίες μέρες, υπό το φόβο αντιποίνων επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι, «υπάρχουν πληροφορίες και πρέπει όλοι μας να ανησυχούμε και να βρισκόμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση».

Όπως τόνισε ο Αρχηγός της Δύναμης, για το λόγο αυτό δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις εντατικοποιημένες έρευνες, «διότι ο πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής.Αυτή είναι η αποστολή της Αστυνομίας».

«Εμείς επειδή έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο λαμβάνουμε πολύ σοβαρά αυτά που μας λέει η κοινωνία και γι’ αυτό διενεργούμε αυτές τις εκστρατείες. Η Αστυνομία θα βρίσκεται παντού σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψει σε κανένα να κάνει το οτιδήποτε που να φέρει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή του οποιοδήποτε πολίτη», συνέχισε ο Αρχηγός Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχηγός Αστυνομίας: Υπάρχουν πληροφορίες για αντίποινα, πρέπει να είμαστε παντού

Κλινικά νεκρός ο 30χρονος

Σε ότι αφορά το θύμα της απόπειρας φόνου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται μη αναστρέψιμη.

Η μητέρα του που βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο, καλείται να πάρει την απόφαση κατά πόσον θα τον αποσυνδέσουν από τα υποστηρικτικά μηχανήματα, τα οποία τον κρατούν εν ζωή, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

Σε ότι αφορά τους συλληφθέντες για την απόπειρα φόνου, έξι στο σύνολο, τελούν υπό κράτηση με την Αστυνομία να βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης του μαρτυρικού υλικού που έχει ενώπιον της.

Εντός του επόμενου σαρανταοκτάωρου, τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας καλούνται να πάρουν αποφάσεις για ποιους από τους υπόπτους δικαιολογείται η ανανέωση της κράτησης.
 
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων