Τρίτη 22 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μυρίζει μπαρούτι η νύχτα στη Λευκωσία-Οι πληροφορίες και οι ενέργειες των Αρχών

  09/11/2019 12:58
Μυρίζει μπαρούτι η νύχτα στη Λευκωσία-Οι πληροφορίες και οι ενέργειες των Αρχών

Μυρίζει μπαρούτι η νύχτα στη Λευκωσία-Οι πληροφορίες και οι ενέργειες των Αρχών

  09/11/2019 12:58
Συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια για εξιχνίαση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Έγκωμη, βρίσκονται από τη μια τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και από την άλλη με άγρυπνο βλέμμα  καιροφυλαχτούν για την πιθανότητα αντιποίνων από Σύρους, ομοεθνείς του θύματος.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την πύλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, περνά σχεδόν καθημερινά ο αδελφός του 30χρονου θύματος. Με αυτή την τακτική η Αστυνομία θέλει να προλάβει τυχόν νέο αιματοκύλισμα, ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας.
 
Το γεγονός ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και ελλοχεύουν κίνδυνοι για αντίποινα, έρχεται να ενισχύσει η κίνηση των Αρχών για λήψη δρακόντιων μέτρων ασφαλείας χθες βράδυ, έξω από νυχτερινά μαγαζιά της πρωτεύουσας, όπως και ελέγχους σε οχήματα και διάφορα πρόσωπα.
 
Η πρωτεύουσα θα είναι και απόψε υπό αστυνομικό κλοιό, για αποτροπή της πιθανότητας ομοεθνών του θύματος, οι οποίοι επιχειρούν να πάρουν τα ηνία νυχτερινών μαγαζιών, να προκαλέσουν επεισόδια ως αντίποινα για την απόπειρα φόνου.

Σε ότι αφορά το θύμα της απόπειρας φόνου, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται μη αναστρέψιμη.

Η μητέρα του που βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο, καλείται να πάρει την απόφαση κατά πόσον θα τον αποσυνδέσουν από τα υποστηρικτικά μηχανήματα, τα οποία τον κρατούν εν ζωή, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

Δεν αποκλείεται πάντως η απόφαση να ληφθεί ακόμα και εντός της ημέρας.

Γρίφος τα επόμενα βήματα για τους συλληφθέντες

Σε ότι αφορά τους έξι συλληφθέντες, η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης μαρτυριών και καταθέσεων που έχει ενώπιον της και καλείται μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, να καταλήξει στην εμπλοκή του καθενός.

Τα μέλη του ΤΑΕ, θα επιχειρήσουν να ξεμπλέξουν το κουβάρι για κάθε ένα από τους υπόπτους και να τοποθετήσουν σε κάδρο όσους από αυτούς, έχουν τελικά ουσιαστική εμπλοκή στην υπόθεση.

Ακολούθως, θα αποφασίσουν κατά πόσον οι ύποπτοι θα οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση της προσωποκράτησης τους.

-44χρονο που φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε στο κεφάλι τα δύο αδέλφια
-42χρονο που βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-37χρονο που κατά τη ρίψη πυροβολισμών ήταν εντός του μαγαζιού.Μαρτυρία τον φέρει μαζί με τον 49χρονο και ακόμη ένα πρόσωπο να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα, πιθανόν για να αποκρύψουν το πιστόλι
-49χρονος που βρισκόταν στο μαγαζί την ώρα της ρίψης πυροβολισμών.Μαρτυρία τον φέρει μαζί με τον 37χρονο και ακόμη ένα πρόσωπο να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα, πιθανόν για να αποκρύψουν το πιστόλι
-43χρονο που ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανακόπηκε και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος που καταζητείτο για την υπόθεση. Συνελήφθη ως συνεργός
-50χρονο που φέρεται να βοήθησε τον 43χρονο συνεργό και να προσέφερε προσωρινό καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο που καταζητείτο
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας