Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καταδικάζει την απόπειρα φόνου με acid σε βάρος 40χρονης η ΣΠΑΒΟ

  09/11/2019 10:14
Καταδικάζει την απόπειρα φόνου με acid σε βάρος 40χρονης η ΣΠΑΒΟ

Καταδικάζει την απόπειρα φόνου με acid σε βάρος 40χρονης η ΣΠΑΒΟ

  09/11/2019 10:14
Τη δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ που δέχθηκε γυναίκα  από τον εν διαστάσει σύζυγο της, στη Λεμεσό, καταδικάζει ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια ( ΣΠΑΒΟ).

«Τέτοιου είδους επιθέσεις κατά γυναικών βασίζονται στην έμφυλη βία και προέρχονται συνήθως από νυν ή πρώην συζύγους και συντρόφους  ενώ αντίστοιχα εκδηλώνονται ως η κορύφωση μιας σειράς από πράξεις βίας που δέχονται οι γυναίκες ως αποτέλεσμα της ύπαρξης ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΠΑΒΟ.
 
Αναφέρει ότι σύμφωνα με το Ίδρυμα Survivors Acid  και την Οργάνωση ActionAid σε Παγκόσμιο επίπεδο καταγράφονται 1.500 επιθέσεις με καυστικό οξύ σε γυναίκες και κορίτσια ετησίως με μεγαλύτερη επικράτηση στις χώρες της Νότιας Ασίας όπως η Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.
 
Προσθέτει ότι ο πραγματικός αριθμός παραμένει μυστικός εφόσον πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται λόγο φόβου για αντίποινα από το δράστη.
 
Αναφέρει επίσης ότι ως κοινωνία και ως κράτος  οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στις επιζήσασες γυναίκες την στήριξη και τη δικαιοσύνη που χρειάζονται και που τους αξίζουν.
 
Τέλος, ο ΣΠΑΒΟ διαβεβαιώνει ότι παραμένει δίπλα από κάθε γυναίκα και πολίτη παρέχοντας την 24ώρη γραμμή στήριξης 1.440, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας καθώς και χώρους φιλοξενίας για τις γυναίκες και τα παιδιά τους που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο λόγο ενδοοικογενειακής ή και συντροφικής βίας.   
 
(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ ΘΝΕ)
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας