Τρίτη 26 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αποφασίζουν για αποσύνδεση από τα μηχανήματα του θύματος της απόπειρας φόνου

  09/11/2019 07:08
Αποφασίζουν για αποσύνδεση από τα μηχανήματα του θύματος της απόπειρας φόνου

Αποφασίζουν για αποσύνδεση από τα μηχανήματα του θύματος της απόπειρας φόνου

  09/11/2019 07:08
Tην ώρα που η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό υπό το φόβο αντιποίνων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε την περασμένη Κυριακή στην Έγκωμη, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, συνεχίζουν πυρετωδώς τις έρευνες και τη λήψη καταθέσεων γύρω από την υπόθεση.
 
Από τα γραφεία του ΤΑΕ περνούν διάφορα πρόσωπα για να δώσουν κατάθεση, ενώ από ανακρίσεις περνούν και τα έξι πρόσωπα που συνελήφθησαν για το αιματηρό επεισόδιο, τα οποία τελούν υπό κράτηση.
 
Οι συλληφθέντες, αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους.
 
Πρόκειται για:
-44χρονο που φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε στο κεφάλι τα δύο αδέλφια
-42χρονο που βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-37χρονο που κατά τη ρίψη πυροβολισμών ήταν εντός του μαγαζιού.Μαρτυρία τον φέρει μαζί με τον 49χρονο και ακόμη ένα πρόσωπο να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα, πιθανόν για να αποκρύψουν το πιστόλι
-49χρονος που βρισκόταν στο μαγαζί την ώρα της ρίψης πυροβολισμών.Μαρτυρία τον φέρει μαζί με τον 37χρονο και ακόμη ένα πρόσωπο να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα, πιθανόν για να αποκρύψουν το πιστόλι
-43χρονο που ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανακόπηκε και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος που καταζητείτο για την υπόθεση. Συνελήφθη ως συνεργός
-50χρονο που φέρεται να βοήθησε τον 43χρονο συνεργό και να προσέφερε προσωρινό καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο που καταζητείτο
Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, επί των τεκμηρίων που περισυνελέγησαν από τη σκηνή του εγκλήματος, τα οποία ίσως δώσουν κάποια επιπρόσθετα στοιχεία στους ανακριτές. Όσον αφορά το όπλο της απόπειρας φόνου, παραμένει μέχρι στιγμής άφαντο, όπως άφαντοι παραμένουν και οι κάλυκες, αλλά και οι βολίδες που εκτοξεύθηκαν από το πιστόλι.
 
Αστακός η πρωτεύουσα
 
Πέρα από τις εντατικές έρευνες για την απόπειρα φόνου ωστόσο, η Αστυνομία ήταν χθες βράδυ και θα συνεχίσει να είναι και απόψε σε κατάσταση συναγερμού, αφού μετά το αιματηρό επεισόδιο σε βάρος του 30χρονου Σύρου, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι έξω από νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη, υπάρχει αναβρασμός στη νύχτα.
Πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ομοεθνείς του θύματος, οι οποίοι επιχειρούν να πάρουν τα ηνία νυχτερινών μαγαζιών, ενδεχομένως να προκαλέσουν επεισόδια ως αντίποινα για την απόπειρα φόνου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως εκτοξεύονται απειλές κατά ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία πραγματοποίησε χθες βράδυ μεγάλης κλίμακας έρευνες, όπως ελέγχους σε μαγαζιά, οχήματα και πρόσωπα, για αποτροπή οποιουδήποτε περιστατικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος και αντίποινα μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Έγκωμη

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του 30χρονου
 
Σε ότι αφορά το θύμα της απόπειρας φόνου, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται μη αναστρέψιμη.
 
Στην Κύπρο έχει φθάσει και η μητέρα του 30χρονου, με την οικογένεια να κάνει σκέψεις για αποσύνδεση από τα μηχανήματα, απόφαση που ενδεχομένως να ληφθεί ακόμα και εντός της ημέρας. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας