Αποφασίζουν για αποσύνδεση από τα μηχανήματα του θύματος της απόπειρας φόνου

Tην ώρα που η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό υπό το φόβο αντιποίνων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε την περασμένη Κυριακή στην Έγκωμη, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, συνεχίζουν πυρετωδώς τις έρευνες και τη λήψη καταθέσεων γύρω από την υπόθεση.
 
Από τα γραφεία του ΤΑΕ περνούν διάφορα πρόσωπα για να δώσουν κατάθεση, ενώ από ανακρίσεις περνούν και τα έξι πρόσωπα που συνελήφθησαν για το αιματηρό επεισόδιο, τα οποία τελούν υπό κράτηση.
 
Οι συλληφθέντες, αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους.
 
Πρόκειται για:
-44χρονο που φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε στο κεφάλι τα δύο αδέλφια
-42χρονο που βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-37χρονο που κατά τη ρίψη πυροβολισμών ήταν εντός του μαγαζιού.Μαρτυρία τον φέρει μαζί με τον 49χρονο και ακόμη ένα πρόσωπο να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα, πιθανόν για να αποκρύψουν το πιστόλι
-49χρονος που βρισκόταν στο μαγαζί την ώρα της ρίψης πυροβολισμών.Μαρτυρία τον φέρει μαζί με τον 37χρονο και ακόμη ένα πρόσωπο να πηγαίνουν μετά το επεισόδιο στην κουζίνα, πιθανόν για να αποκρύψουν το πιστόλι
-43χρονο που ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανακόπηκε και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος που καταζητείτο για την υπόθεση. Συνελήφθη ως συνεργός
-50χρονο που φέρεται να βοήθησε τον 43χρονο συνεργό και να προσέφερε προσωρινό καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο που καταζητείτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Εύλογη υπόνοια ότι διαπράχθηκαν τα αδικήματα»-Υπό κράτηση και οι άλλοι δύο για την απόπειρα φόνου

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, επί των τεκμηρίων που περισυνελέγησαν από τη σκηνή του εγκλήματος, τα οποία ίσως δώσουν κάποια επιπρόσθετα στοιχεία στους ανακριτές. Όσον αφορά το όπλο της απόπειρας φόνου, παραμένει μέχρι στιγμής άφαντο, όπως άφαντοι παραμένουν και οι κάλυκες, αλλά και οι βολίδες που εκτοξεύθηκαν από το πιστόλι.
 
Αστακός η πρωτεύουσα
 
Πέρα από τις εντατικές έρευνες για την απόπειρα φόνου ωστόσο, η Αστυνομία ήταν χθες βράδυ και θα συνεχίσει να είναι και απόψε σε κατάσταση συναγερμού, αφού μετά το αιματηρό επεισόδιο σε βάρος του 30χρονου Σύρου, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι έξω από νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη, υπάρχει αναβρασμός στη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργώνει τη Λευκωσία η Αστυνομία, μπλόκα σε κάθε γωνιά-Αυστηρά μέτρα και στην Έγκωμη (pics)

Πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ομοεθνείς του θύματος, οι οποίοι επιχειρούν να πάρουν τα ηνία νυχτερινών μαγαζιών, ενδεχομένως να προκαλέσουν επεισόδια ως αντίποινα για την απόπειρα φόνου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως εκτοξεύονται απειλές κατά ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία πραγματοποίησε χθες βράδυ μεγάλης κλίμακας έρευνες, όπως ελέγχους σε μαγαζιά, οχήματα και πρόσωπα, για αποτροπή οποιουδήποτε περιστατικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος και αντίποινα μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Έγκωμη

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του 30χρονου
 
Σε ότι αφορά το θύμα της απόπειρας φόνου, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται μη αναστρέψιμη.
 
Στην Κύπρο έχει φθάσει και η μητέρα του 30χρονου, με την οικογένεια να κάνει σκέψεις για αποσύνδεση από τα μηχανήματα, απόφαση που ενδεχομένως να ληφθεί ακόμα και εντός της ημέρας. 
 

Δειτε Επισης

Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Ατταλίδου: Στόχος μας μια πράσινη, προοδευτική και χωρίς διαφθορά Κύπρος
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές