Στην Κοκκινοτριμυθιά ανακριτές για καταθέσεις από τους 131 μετανάστες

Κλιμάκιο του ΤΑΕ Πάφου μεταβαίνει σήμερα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά με σκοπό την συνέχιση της λήψης καταθέσεων σε σχέση με την υπόθεση άφιξης 131 παράτυπων μεταναστών τη Δευτέρα.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως το κλιμάκιο μεταβαίνει στην Κοκκινοτριμιθιά προκειμένου να συνεχίσει το ανακριτικό έργο μετά και την σύλληψη των τριών προσώπων.
 
Ήδη για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση τρία πρόσωπα, δύο άνδρες ηλικίας 43 και 53 ετών από την Συρία και ο 38χρονος Ε/κ ιδιοκτήτης ταχύπλοου σκάφους με το οποίο οι ύποπτοι επιχείρησαν να διαφύγουν.
 
Τα  αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου ο 38χρονος Ε/κ από την Λεμεσό ανέφερε στις ανακριτικές αρχές πως μετέφερε το ταχύπλοο του στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και πως το είχε δώσει σε έναν από τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν με σκοπό την πώληση του.
 
Η Αστυνομία ωστόσο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του, ενώ  τα άλλα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν είχαν αναφέρει στις ανακριτικές αρχές ότι είχαν μεταβεί για ψάρεμα χωρίς ωστόσο εντός του ταχύπλοου να εντοπιστούν είδη ψαρέματος.
 
Οι 131 παράτυποι μετανάστες από την πλευρά τους,  ανέφεραν πως  ο καπετάνιος εγκατέλειψε το σκάφος και επιβιβάστηκε σε φουσκωτό ταχύπλοο που οδηγούσε ένα πρόσωπο ενώ είπαν πως  κατέβαλαν 2.000 δολάρια έκαστος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου δεν είναι Μόρια

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί