«Δεν μπορούσα να τον αφήσω να μαραζώνει και να μαραίνεται στο ψυχιατρείο»

Γλυκόπικρο αίσθημα αφήνει στην οικογένεια και τους δικηγόρους της η απόφαση του Δικαστηρίου να μην εγκρίνει την ανανέωση του διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου αδελφοκτόνου, ο οποίος επέστρεψε στην αγκαλιά του πατέρα του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθερος ο 14χρονος αδελφοκτόνος-Επιστρέφει στο σπίτι του
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Χρήστου, εξήγησε ότι από τη μια το γεγονός ότι ο ανήλικος θα φύγει από το ψυχιατρείο, που δεν ήταν ο ενδεδειγμένος χώρος για να παραμείνει, αφήνει μια γλυκιά γεύση.

Από την άλλη όμως, όπως ανέφερε, «είναι πικρό το αίσθημα, καθώς απουσιάζει η οποιαδήποτε αρμόδια αρχή που θα στηρίξει πλέον αυτή την κατάσταση που θα ακολουθήσει. Και απουσίασε και σήμερα, αφού από χθες μας λέχθηκε ότι θα ζητούσαν ακόμα τρεις μήνες να παραμείνει στο ψυχιατρείο».

Σε έντονο ύφος ο κ. Χρήστου υπέδειξε ότι εκείνο που προσπάθησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν να κρατήσουν τον 14χρονο κι άλλο στο ψυχιατρείο. «Αυτό ήταν η πρώτη τους μέριμνα, τίποτα άλλο δεν μας έχουν πει ακόμη».

Ως προς το αν τους ανησυχεί για το ποια θα είναι η παραπέρα πορεία του 14χρονου κι εάν θα μπορέσει να επανενταχθεί στην κοινωνία ο ανήλικός, ο κ. Χρήστου ανέφερε ότι «πάντοτε μας ανησυχούσε, αλλά από την άλλη δεν θα άφηνα οποιοδήποτε πρόσωπο να παραμείνει σε αυτές τις συνθήκες και να μαραζώνει, και να μαραίνεται μέσα σε ένα ψυχιατρείο. Αυτό δεν ήταν ενδεδειγμένο».

Ο ανήλικος είχε συμπληρώσει χθες ένα χρόνο από τη μέρα που μεταφέρθηκε με διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, αφού δεν υπήρχε και δεν υπάρχει επαρκής χώρος για να φιλοξενηθεί.

Το πρωί η Δημοκρατία, ζήτησε την ανανέωση του διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου για άλλους τρεις μήνες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, αίτημα το οποίο δεν εγκρίθηκε και ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος δεν διώχθηκε για τον φόνο της αδελφή τους, καθώς είναι ποινικά ανεύθυνος, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία, οποιοσδήποτε διαπράξει ένα έγκλημα σε ηλικία κάτω των δεκατεσσάρων ετών έχει το ακαταλόγιστο.

 

Δειτε Επισης

Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών