Η πληροφορία για το εξαφανισμένο πιστόλι, οι μαρτυρίες για τους δύο και το CCTV

Ως τα πρόσωπα που πιθανόν να εξαφάνισαν το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα φόνου έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, την περασμένη Κυριακή, έδειξε μάρτυρας τους δύο τελευταίους συλληφθέντες, 37 και 49 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος και αντίποινα μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Έγκωμη
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης, οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν στην παρέα των Ελληνοκυπρίων που ενεπλάκησαν στην συμπλοκή με τους Σύρους, η οποία ξεκίνησε από το club και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκτός του μαγαζιού, που είχε ως κατάληξη την απόπειρα φόνου εναντίον δύο Σύρων, εκ των οποίων ο ένας παρέμεινε κλινικά νεκρός.  
 
Όπως είπε ο ανακριτής, από την ανάλυση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης,  φαίνεται πως ο 49χρονος βρισκόταν εντός του νυχτερινού μαγαζιού κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.
 
Επίσης μαρτυρία που εξασφαλίστηκε προκύπτει ότι μετά την ρίψη πυροβολισμών, τόσο ο 37χρονος όσο και ο 49χρονος, εισέρχονται στην κουζίνα του κέντρου για άγνωστο λόγο μαζί με ακόμα ένα πρόσωπο, ενώ νωρίτερα κάμερες δείχνουν τον 49χρονο να πηγαίνει στη σκηνή του εγκλήματος.
 
Πληροφορία που έφθασε στις Αρχές, αναφέρει ότι πιθανόν στην κουζίνα οι δύο ύποπτοι απέκρυψαν το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη των αδικημάτων, ωστόσο από έρευνες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, με τον ανακριτή να υποδεικνύει πως η πληροφορία λήφθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας, δηλαδή πέντε με έξι ώρες μετά την απόπειρα φόνου.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον… χορό των συλλήψεων για το αιματηρό επεισόδιο άλλοι δύο ύποπτο
 
Μάρτυρες τους δείχνουν πίσω από τις απειλές
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες δείχνουν τους δύο ύποπτους ως τα πρόσωπα που το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω μαγαζιού, ώστε να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του.
 
Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, φέρονται να απειλούσαν το εν λόγω προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους.
 
Στη συνέχεια των απειλών, το βράδυ που εκτυλίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο, ο 37χρονος μαζί με άλλα 4-5 πρόσωπα, μετέβησαν στο μαγαζί όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, πως «από τα απόψε θα αναλάβουμε εμείς την προστασία» και παρέμειναν στο μέρος με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν.
 
Από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε διαφάνηκε επίσης, ότι μαζί με τον 37χρονο, βρισκόταν και ο 49χρονος δεύτερος ύποπτος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν παραδέχθηκε ότι πάτησε τη σκανδάλη, τι ισχυρίστηκε ο φερόμενος συνεργός
 
«Επηρεάστηκε ο ιδιοκτήτης»

Κατά την αντεξέταση του ανακριτή από τους δικηγόρους των υπόπτων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, με την οποία θα διαψεύδει τα περί προστασίας, με τον ανακριτή να απαντά πως η άποψη του είναι ότι επηρεάστηκε.
 
Δικηγόρος 37χρονου: Ο ιδιοκτήτης σας τηλεφώνησε και σας είπε ότι δεν ζήτησε προστασία. Δημοσιεύθηκε και στον REPORTER και ορκιζόταν στα παιδιά του ότι δεν του ζήτησαν ποτέ προστασία.
Ανακριτής: Τι σημαίνει ότι δημοσιεύθηκε στον REPORTER;
Δικηγόρος 37χρονου: Σας είπε ότι θέλει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση;
Ανακριτής: Θα ληφθεί την ώρα που πρέπει. Πρέπει να μάθουμε επακριβώς τι έγινε.
 
*****
 
Δικηγόρος 37χρονου: Ουδέποτε ο 37χρονος ασχολήθηκε με θέματα προστασίας και δεν απείλησε τον ιδιοκτήτη. Μάλιστα σας ζήτησε ο ιδιοκτήτης να έρθει να σας δει χθες, αλλά αντί να τον δείτε, έρχεστε σήμερα και λέτε να δείτε τον ιδιοκτήτη όποτε θέλετε εσείς; Δεν είναι έτσι τα πράγματα;
Ανακριτής: Το θέμα με τον ιδιοκτήτη πράγματι ζήτησε και θα επανακληθεί. Πρέπει πρώτα να δούμε τις κάμερες και να φέρουμε κάποιους μάρτυρες. Όμως και να μην υπήρχε η κατάθεση του ιδιοκτήτη, υπάρχουν άλλες καταθέσεις. Εγώ όμως λέω επηρεάστηκε…  
 
*****

Δικηγόρος 49χρονου: Ο ιδιοκτήτης πήρε τον υπεύθυνο του ΤΑΕ και του είπε ότι αυτά όλα που λέτε για προστασίες κλπ είναι ψέματα.
Ανακριτής: Είναι μια υπόθεση υπό διερεύνηση. Αυτά τα λένε τρία άτομα.
Δικηγόρος 49χρουν: Σας πήρα τηλέφωνο και σας είπα να έρθει να δώσει κατάθεση και δεν του πήρατε κατάθεση.
Ανακριτής: Είπα θα τον καλέσουμε οπωσδήποτε αλλά πρέπει να διευκρινίσουμε πριν τον καλέσουμε. 
 
*****
Θέση των δικηγόρων των υπόπτων είναι πως ήταν θαμώνες και δεν είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

«Βλέπουμε καρέ-καρέ τις κάμερες»

Οι έρευνες των ανακριτών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με τον ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη να αναφέρει πως στο επίκεντρο έχουν τεθεί τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, «τα οποία εξετάζονται καρέ-καρέ».

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 40 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες περίπου 50.

Επίσης, αναζητείται το τρίτο πρόσωπο το οποίο φέρεται πως εισήλθε στην κουζίνα μαζί με τον 37χρονο και 49χρονο μετά το αιματηρό επεισόδιο, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στο νυχτερινό μαγαζί.

Υπενθυμίζεται ότι υπό οκταήμερη κράτηση βρίσκονται άλλα τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος δράστης.

Οι έξι συλληφθέντες:

-44χρονος: Φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε στο κεφάλι τα δύο αδέλφια
-42χρονος: Βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-37χρονος: Βρισκόταν στο μαγαζί, φέρεται να απειλούσε για προστασία, ενώ μάρτυρες τον δείχνουν ως πρόσωπο που πιθανόν να έκρυψε το όπλο στην κουζίνα
-49χρονος: Βρισκόταν στο μαγαζί, φέρεται να μετέβη στη σκηνή του εγκλήματος και να αποχωρεί, ενώ μαρτυρίες τον δείχνουν να ήταν με τον 37χρονο που εισήλθαν στην κουζίνα για να κρύψουν το πιστόλι. Επίσης, μαρτυρίες τον δείχνουν ότι ήταν μαζί με τον 37χρονο που απειλούσαν για προστασία
-43χρονος: Ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανακόπηκε και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος που καταζητείτο για την υπόθεση. Συνελήφθη ως συνεργός
-50χρονος: Φέρεται να βοήθησε τον 43χρονο συνεργό και να προσέφερε προσωρινό καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο που καταζητείτο

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τον 37χρονο και τον 49χρονο, το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του ως προς την κράτηση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ορκίζουμε στα κοπελλούθκια μου ότι ποτέ δεν μου ζήτησαν προστασία»
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα