Συνελήφθη ο ένας από τους καταζητούμενους της απόπειρας φόνου, χειροπέδες και σε φερόμενο συνεργό

Εξελίξεις σηματοδοτούνται γύρω από την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, καθώς η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ενός εκ των καταζητούμενων, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν άφαντοι.
 
Πρόκειται για τον 42χρονο, ένα από τους δύο φίλους που συνόδευαν τον φερόμενο δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε εκτός Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον 42χρονο υπήρχε και δεύτερο πρόσωπο, που δεν σχετίζεται με το φόνο, ωστόσο συνελήφθη ως συνεργός. Oι δύο συνελήφθησαν καθοδόν προς τον δικηγόρο στη Λάρνακα, καθώς ο 42χρονος, όπως ανέφερε, θα μετέβαινε με το δικηγόρο του στην Αστυνομία να παραδοθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροβόλησε τον ένα μετά τον άλλο, ξεκαθάρισε το χρονικό της απόπειρας φόνου
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην αιματηρή συμπλοκή, ενεπλάκησαν πέντε πρόσωπα, οι τρεις Ελληνοκύπριοι και οι δύο τραυματίες, ενώ φαίνεται να ξεκαθαρίζει το χρονικό της εγκληματικής ενέργειας.
 
Το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη συνοδευόταν από άλλα δύο πρόσωπα και είχαν συναντηθεί με τα δύο αδέλφια στο νυχτερινό μαγαζί. Σε κάποια στιγμή, τα δύο «στρατόπεδα» άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα, ενώ ο καυγάς μεταφέρθηκε εκτός του μαγαζιού.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακολούθησε άγρια συμπλοκή μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των αλλοδαπών, ενώ κάμερες δείχνουν και τους Σύρους να χτυπούν τους καταζητούμενους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγρια συμπλοκή πριν τους πυροβολισμούς στην Έγκωμη-«Μίλησαν» οι κάμερες

Στη συνέχεια, ο ένας εκ των Ελλονοκυπρίων ανέσυρε πιστόλι και πυροβόλησε αρχικά το ένα από τα αδέλφια, στη συνεχεία τον δεύτερο, ενώ έριξε και τρίτο πυροβολισμό στον αέρα.
 
Ακολούθως, οι τρεις Ελληνοκύπριοι, 40, 42 και 37 ετών, διέφυγαν από τη σκηνή. Ο ένας εκ των δύο Σύρων, 30 ετών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με τραύμα στο κεφάλι, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη.
 
Σε ό,τι αφορά τον αδελφό του, 42 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις, τόσο από μάρτυρες, όσο και από διάφορα άλλα πρόσωπα, ενώ σε ό,τι αφορά τα αίτια που οδήγησαν στην απόπειρα φόνου, η Αστυνομία στρέφει τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στόχος ο ίδιος, εξοστρακίστηκε η σφαίρα ισχυρίζεται ο δεύτερος τραυματίας
Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος, και ερωτηθείς εάν ισχύει η αναφορά του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου ότι κλήθηκε η Αστυνομία νωρίτερα το βράδυ, όταν ξεκίνησε η ένταση, είπε ότι η Αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 2:40πμ.
 
«Μετέβησαν εκεί τρία μέλη του ΟΠΕ και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία φασαρία. Έκαναν κάποια ώρα εκεί, έκαναν κάποιες εξετάσεις, δεν υπήρχε οτιδήποτε και αποχώρησαν», συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση κατά πόσο ισχύει ότι συνεχίστηκαν οι κλήσεις του ιδιοκτήτη για να μεταβεί η Αστυνομία στο σημείο, ο κ. Σιάηλος είπε ότι θα ληφθεί σχετική κατάθεση, διαβεβαίωσε όμως ότι «στη σκηνή μετέβηκαν μέλη της Αστυνομίας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδέλφια οι δύο τραυματίες της απόπειρας φόνου, από κοντινή απόσταση τα πυρά

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»