Ανάμεσα στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών η Κύπρος

Αρκετά ενθαρρυντικά, όσον αφορά την ασφάλεια και την εγκληματικότητα στην Κύπρο σε σχέση και με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Ένωσης (Eurostat).
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Υπηρεσία, που αφορούν την εγκληματική δραστηριότητα στις χώρες της Ευρώπης για το 2017, η Κύπρος παρουσιάζεται ανάμεσα στις χώρες με το μικρότερο αριθμό ληστειών, ανά 100,000 κατοίκους. Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατατάσσεται τέταρτη στη λίστα των χωρών της ΕΕ, με το μικρότερο αριθμό καταγγελιών για υποθέσεις ληστειών, με 14 ληστείες ανά 100,000 κατοίκους, πίσω από την Ουγγαρία και τη Σλοβακία (9 ληστείες) και την Σλοβενία (12 ληστείες).
 
Την ίδια στιγμή, η Κύπρος παρουσιάζεται ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών, ανά 100,000 κατοίκους. Η χώρα μας, με εφτά καταγεγραμμένες ανθρωποκτονίες το 2017, καταγράφει ποσοστό κοντά στο 0,8 ανά 100,000 κατοίκους, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφει το Λουξεμβούργο (0.3).
 
Τα στοιχεία της Eurostat, επεκτείνονται και στο θέμα των κλοπών αυτοκινήτων, όπου η Κύπρος παρουσιάζεται περίπου στο μέσο του σχετικού πίνακα, με ποσοστό κοντά στις 110 κλοπές ανά 100,000 κατοίκους. Πρώτο στη σχετική λίστα, με το μεγαλύτερο ποσοστό κλοπών αυτοκινήτων, βρίσκεται το Λουξεμβούργο με ποσοστό 328, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό παρουσιάζει η Δανία, με ποσοστό 4 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100,000 κατοίκους.
 
Τα στοιχεία της Eurostat, στις τρεις κατηγορίες εγκλήματος που αναφέρονται, καταδεικνύουν μια συνεχή μείωση του ποσοστού, των εγκλημάτων αυτών τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κύπρο, για την εφταετία 2011 – 2017.
 
Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat, για την εγκληματικότητα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου, αναφέρει πως τα στοιχεία αυτά «αποτελούν ενθαρρυντική ένδειξη για τα αποτελέσματα της δράσης της Αστυνομίας, στον τομέα της πρόληψης, αλλά και στον τομέα της καταστολής του εγκλήματος». Σημειώνει ωστόσο, πως ως Αστυνομία «αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, για περαιτέρω μείωση της εγκληματικότητας, στην Κύπρο, τόσο στους τομείς που αναφέρει η Eurostat, όσο και σε άλλες μορφές εγκλήματος».

Δειτε Επισης

«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης