Σε debate με μαθητές παρακάθισε ο Αρχηγός Αστυνομίας

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε σήμερα Debate με μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΘΗΝΑ του οργανισμού REACTION και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.
 
Στην εισαγωγή του ο κ. Μιχαηλίδης, έκανε αναφορά στην αποστολή της Αστυνομίας, που περιλαμβάνει και την καταπολέμηση του εγκλήματος, αλλά και την παροχή βοήθειας προς το κοινό. Επίσης, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί η Αστυνομία στην κοινωνία μας.
 
Οι μαθητές έθεσαν προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, εύστοχες ερωτήσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παλιά Λευκωσία, την οδική ασφάλεια, την ασφάλεια στα σχολεία, τα ελλείποντα πρόσωπα, την κριτική για την πολύκροτη υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου, τα ναρκωτικά, τα τροχαία δυστυχήματα, την κάρτα φιλάθλου, τη βία στην οικογένεια, την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, τη διαφθορά στην Αστυνομία, τα τελευταία ρατσιστικά περιστατικά και την κακοποίηση ζώων.  

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, τόνισε τη συνεργασία που υπάρχει με τις τοπικές αρχές και άλλους αρμόδιους φορείς για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που παρατηρούνται, είτε στις σχολικές μονάδες ή σε περιοχές που παρατηρείται αυξημένη παρουσία του κοινού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κρούσματα παραβατικότητας. 
 
Αναφερόμενος στον ρόλο της Αστυνομίας στην εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση, πέραν των άλλων δράσεων, ο Αρχηγός ανέφερε, ότι γίνονται διαλέξεις από μέλη της Αστυνομίας, σε σχολικές μονάδες μεταξύ άλλων, για την οδική ασφάλεια, αλλά και για το πρόβλημα των ναρκωτικών.
 
Όσον αφορά τις μορφές εγκλήματος που αφορούν τα παιδιά, όπως είναι η παιδική πορνογραφία και γενικότερα η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, ο κ. Μιχαηλίδης, τόνισε, ότι τα μέλη μας είναι καταρτισμένα για τον χειρισμό των περιπτώσεων αυτών, το δε Τμήμα που ασχολείται με το διαδικτυακό έγκλημα, αποτελείται από μέλη πλήρως καταρτισμένα, τα οποία μεταξύ άλλων καλούνται και παρέχουν τις γνώσεις τους και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
 
Ο Αρχηγός, επισήμανε επίσης, ότι παρά την έλλειψη προσωπικού, γίνεται προσπάθεια με λιγότερο προσωπικό να πετύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα. Όσον αφορά την εικόνα της Αστυνομίας, ανέφερε ότι, τον τελευταίο καιρό λαμβάνουμε θετικά μηνύματα, ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο ζητώντας παράλληλα και τη συνεργασία του κοινού αλλά και των μαθητών που ήταν παρόντες, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι: «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά». Όσον αφορά τα ναρκωτικά, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανέφερε, ότι παρά τις συνεχόμενες επιτυχίες της ΥΚΑΝ, το πρόβλημα είναι εκεί και μας ανησυχεί και γι’αυτό γίνεται τεράστια προσπάθεια με διάφορες δράσεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και στον τομέα πρόληψης, με διαλέξεις σε οργανωμένα σύνολα, σχολεία, στρατόπεδα κλπ.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας εντυπωσιάστηκε από την ωριμότητα των παιδιών και το επίπεδο των ερωτήσεων και των προβληματισμών των μαθητών. Θεώρησε δε, όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν εύστοχες και ευχαρίστησε τα παιδιά, αναφέροντας ότι νιώθει αισιόδοξος για τη νεολαία μας, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου. 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον