Καταθέτει μέσω τηλεδιάσκεψης η ψυχολόγος της 19χρονης για το... στρες της

Με την κατάθεση της ψυχολόγου της 19χρονης Βρετανίδας, που κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία, η οποία σήμερα θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ρίχνει όλα στον ανακριτή η 19χρονη-«Δεν θα με εξέπληττε να με απαγάγει και να με σκοτώσει»

Η ψυχολόγος θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της διαδικασίας της δίκης εντός δίκης, μετά από αίτημα της υπεράσπισης της 19χρονης, ώστε, όπως υποστήριξε, να επιβεβαιώσει πως η κατηγορούμενη πάσχει από μετατραυματικό στρες.

Και αυτό, λόγω του ότι η 19χρονη, κληθείσα να αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου κατά πόσον είπε στους αστυνομικούς και στη κοινωνική λειτουργό ότι υπέστη βιασμό όταν ήταν 13 χρόνων από πολύ φιλικό της πρόσωπο, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως «δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση να βιαστώ σ’ αυτή την ηλικία. Δεν βιάστηκα μέχρι που ήρθα στην Αγία Νάπα», ενώ σημείωσε ότι στην ηλικία των 13 χρόνων είχε μετατραυματικό στρες επειδή είχε ένα επικίνδυνο δυστύχημα με το άλογο της και χρειάστηκε να το θανατώσουν.

Επίσης η κατηγορούμενη ανέφερε πως είχε πει στους ανακριτές της υπόθεσης, ότι έπαιρνε φάρμακα για μετατραυματικό στρες, τα οποία της έγραψε η ψυχολόγος της στη Βρετανία, που αναμένεται να καταθέσει. 
 
Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή, ανέφερε πως η ψυχολόγος που θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι μάρτυρας γνώμης και όχι γεγονότων, ενώ θα μπορούσε να καταθέσει στο πλαίσιο της κυρίως δίκης και να εξεταστεί.  

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Αδάμος Δημοσθένους, ανέφερε πως σε περίπτωση που η έκθεση της ψυχολόγου της κατηγορουμένης γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο για την αλήθεια του περιεχομένου της ως έχει, χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία για αντεξέταση, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη γραμμή της Κατηγορούσας Αρχής.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...