Οι τιμές αναλόγως… διάρκειας, οι οδηγίες για «χαλάρωμα» και οι μαρτυρίες για τα μασατζίδικα

Μέχρι και τιμοκατάλογο διέθετε το… ινστιτούτο μασάζ στη Λευκωσία που ξήλωσε η Αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση, έπειτα από την οποία φόρεσαν χειροπέδες ένας 39χρονο και η 36χρονη σύζυγος του, ενώ επτά γυναίκες, πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων, μίλησαν για τα όσα βίωναν στα χέρια τους. Μάλιστα, οι τιμές είχαν την ιδιαιτερότητα τους, αφού αυτές αυξομειώνονταν ανάλογα με την… διάρκεια που χρειαζόταν ο πελάτης.
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου οδηγήθηκαν οι δύο ύποπτοι, το εν λόγω ινστιτούτο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τους ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων από τον Αύγουστο του 2018 και όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό εισέρχονταν διάφορες κοπέλες, καθώς και άντρες που παρέμεναν στο χώρο για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα. Επίσης, από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως σε συγκεκριμένη εφημερίδα υπήρχε σχετική διαφήμιση για μασάζ, ενώ στην πόρτα του διαμερίσματος εντοπίστηκαν πινακίδες στις οποίες αναγραφόταν ονομασία εταιρείας που άνηκε στον 39χρονο.  
 
Κελάηδησαν οι πελάτες
 
Στα πλαίσια των ερευνών, ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έλαβαν καταθέσεις από έξι άντρες-πελάτες του εν λόγω μασατζίδικου, οι οποίοι εντοπίστηκαν να εισέρχονται εντός του εν λόγω διαμερίσματος.
 
Στις καταθέσεις τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως είχαν επισκεφτεί το ινστιτούτο μετά από σχετική αγγελία που εντόπισαν στην εφημερίδα και σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ενώ όπως παραδέχθηκαν, στο εν λόγω διαμέρισμα δέχτηκαν υπηρεσίες μασάζ αλλά και ερωτικές υπηρεσίες (χειρομάλαξη γενετικών οργάνων).
 
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν, η πληρωμή διενεργείτο προκαταβολικά στην κοπέλα, η οποία αφού είσπραττε τα χρήματα, εξερχόταν του δωματίου και επέστρεφε με την πάροδο μερικών λεπτών, ενώ εντός του εν λόγω διαμερίσματος θεάθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις, δεύτερη και τρίτη κοπέλα. Μάλιστα, σε κάποιους πελάτες, προτάθηκε να τους προσφερθούν υπηρεσίες από δύο κοπέλες ταυτόχρονα. ,
 
Αναλόγως διάρκειας και η τιμή
 
Ως χρηματικό αντίτιμο, έπρεπε να καταβληθεί ποσό ανάλογα με τον χρόνο παραμονής τους, αλλά και το πρόγραμμα επιλογής τους. Οι τιμές κυμαίνονταν από 40 μέχρι 120 ευρώ.
 
Ειδικότερα, για μισή ώρα μασάζ από μία κοπέλα, η οποία περιελάβανε επίσης χειρομάλαξη γενετικών οργάνων μέχρι την εκσπερμάτιση, η χρέωση ήταν 40 ευρώ.
 
Για μια ώρα μασάζ από μία κοπέλα, η οποία περιελάβανε επίσης χειρομάλαξη γενετικών οργάνων μέχρι την εκσπερμάτωση, η χρέωση ήταν 60 ευρώ.
 
Για σαράντα πέντε λεπτά μασάζ από μία κοπέλα, η οποία περιελάβανε επίσης χειρομάλαξη γενετικών οργάνων μέχρι την εκσπερμάτιση, η χρέωση ήταν 50 ευρώ.
 
Για μια ώρα μασάζ από δύο κοπέλες, η οποία περιελάβανε επίσης χειρομάλαξη γενετικών οργάνων μέχρι την εκσπερμάτιση, η χρέωση ήταν 120 ευρώ.
 
Επεκτάθηκε και εκτός Λευκωσίας
 
Από τις έρευνες των ανακριτών, διαπιστώθηκε επίσης, πως το ζευγάρι διέθετε μασατζίδικο και στη Λεμεσό, στο οποίο παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες, ενώ οι κοπέλες που παρέχουν τις υπηρεσίες ανταλλάσσονται συχνά μεταξύ τους στα δύο διαμερίσματα. Σε κάποιες δε περιπτώσεις, οι κοπέλες έρχονται και σε συνουσία με τους πελάτες, έναντι σχετικού χρηματικού αντίτιμου.
 
Για τη διευθέτηση ραντεβού στο εν λόγω υποστατικό στη Λεμεσό, οι πελάτες καλούν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος είναι ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός που διευθετεί και τα ραντεβού για το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Λευκωσία.
 
Σημειώνεται πως ο 39χρονος ύποπτος από τις Ιανουάριο του 2017 είναι δηλωμένος ως αυτοεργοδοτούμενος στην κατηγορία «φυσιοθεραπευτής και άλλα συναφή επαγγέλματα», με διεύθυνση εργασίας το διαμέρισμα στην Λευκωσία. Η δεύτερη ύποπτη, σύζυγος του από την Κίνα, είναι δηλωμένη ως εργοδοτούμενη του 39χρονου.
 
Συντονισμένες επιχειρήσεις
 
Μετά από σχετικά εντάλματα που εξασφάλισε η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην οποία έλαβαν μέρος μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, του Γραφείου καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και του Τ.Α.Ε. Λεμεσού.
 
Από την έφοδο στο διαμέρισμα-ινστιτούτο στη Λευκωσία, εντοπίστηκε ο 39χρονος ύποπτος, καθώς και τέσσερεις κοπέλες, με καταγωγή την Ουκρανία, Καμερούν, Νιγηρία και Νεπάλ.
 
Στη συνέχεια ο ύποπτος συνελήφθη και αφού του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης του και του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο, απάντησε: «Τι να πω; Δεν έχω σχέση με αυτά τα πράγματα».
 
Ακολούθως έγινε έρευνα στο διαμέρισμα και εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων διάφορες κόλλες με σημειώσεις, σημειωματάριο, αριθμός κινητών τηλεφώνων, κάρτες κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των 605 ευρώ στην κατοχή του 39χρονου.  
 
Στην συνέχεια ερευνήθηκε το αυτοκίνητο του, όπου ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων διάφορες σημειώσεις για τα ραντεβού των γυναικών, τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Λεμεσό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3555 ευρώ.
 
Ακολούθως ερευνήθηκε η οικία των δύο υπόπτων στην παρουσία του 39χρονου, όπου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κινητά τηλέφωνα, σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κάρτες κινητών τηλεφώνων, διάφορα έγγραφα με ημερομηνίες και ραντεβού.
 
Κατά την έφοδο στο ινστιτούτο στη Λεμεσό, εντοπίστηκε η δεύτερη ύποπτη, σύζυγος του, καθώς και τρείς κοπέλες με καταγωγή το Καμερούν, Νεπάλ και Βιετνάμ.
 
Στην 36χρονη όταν επιστήθηκε η προσοχή της στο Νόμο, απάντησε: «We don’t do something wrong. It’s just massage».
 
Ακολούθως έγινε έρευνα στο διαμέρισμα και εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κινητά τηλέφωνα, διάφορες κόλλες με σημειώσεις, ηλεκτρονικές ταμπλέτες, κάρτες κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ στην κατοχή της 36χρονης.
 
Στην συνέχεια ερευνήθηκε το αυτοκίνητο της, όπου ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων διάφορες αποδείξεις της ΑΗΚ και ενοικίων και υδατοπρομήθειας που αφορούν τόσο το διαμέρισμα στη Λεμεσό όσο και το διαμέρισμα στη Λευκωσία, πακέτα σύνδεσης, χειρόγραφές σημειώσεις και τιμολόγιο πληρωμής αγγελίας σε συγκεκριμένη εφημερίδα.
 
Όσα ομολόγησε το πρώτο θύμα
 
Όλες οι κοπέλες που εντοπίστηκαν τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό, οδηγήθηκαν στα γραφεία του Γ.Κ.Ε.Π. όπου του έγιναν συνεντεύξεις.
 
Συγκεκριμένα, το πρώτο πιθανό θύμα είναι ηλικίας 31 ετών. Κατάγεται από το Καμερούν και γνώρισε τον 39χρονο ύποπτο σε μπυραρία της Λευκωσίας, όπου της πρότεινε να εργαστεί για τον ίδιο. Αυτή του είπε ότι δεν γνωρίζει να κάνει μασάζ, με τον ίδιο να της αναφέρει πως θα της έδειχνε ο ίδιος. Τελικά πήγε να εργαστεί για τον 39χρονο και τότε της έδειξε πώς να κάνει μασάζ. Ακολούθως της είπε ότι έπρεπε να «χαλαρώνει» τους πελάτες και πάντα τους φώναζε ότι πρέπει να ικανοποιούν τον πελάτη. Επίσης, όπως κατέθεσε, ο 39χρονος της είπε πως εάν ο πελάτης ζητούσε στοματικό ή σεξ, έπρεπε να τον κάνουν να μείνει και να μην τους αφήνουν να φύγουν.
 
Επιπρόσθετα ανέφερε ότι την έβαζε να εργάζεται και στη Λεμεσό, αλλάζοντας την κάθε μήνα, ενώ στη Λεμεσό τις μετάφερνε η 36χρονη σύζυγος του, η οποία ήταν αυτή που έκλεινε τα ραντεβού και δεν  τους επέτρεπε να έχουν τα κινητά τους.
 
Επίσης ο 39χρονος την πλήρωνε κάθε τρίτη βδομάδα για τις δύο πρώτες, ενώ για τη τρίτη βδομάδα, δεν τους πλήρωνε και τα κρατούσε ως εγγύηση, ώστε να μην έφευγαν από την δουλειά.
 
Τις πλήρωνε για πρόγραμμα 60 λεπτών, 15 ευρώ, για πρόγραμμα 45 λεπτών και 30 λεπτών 10 ευρώ και όταν ο πελάτης πλήρωνε για δύο κοπέλες, τους έδινε από 15 ευρώ.  
 
Ήθελε να την δοκιμάσει
 
Το δεύτερο πιθανό θύμα είναι ηλικίας 31 ετών, από το Νεπάλ και αφίχθηκε στην Κύπρο για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός. Ακολούθως, και αφού εργάστηκε για τρία χρόνια, ο εργοδότης της, της έδωσε χαρτί αποδέσμευσης και αφού στη συνέχεια διαπίστωσε ότι έμεινε παράνομη, έκανε αίτηση για άσυλο.
 
Όπως είπε, βρήκε αγγελία σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αφού επικοινώνησε με τον 39χρονο, συναντήθηκε μαζί του, ενώ στη συνέχεια πήγαν μαζί πάνω στο διαμέρισμα για να της το δείξει.
 
Της είπε ότι για να κάνει μασάζ πρέπει να δοκιμάσει πάνω του για να δει κατά πόσο γνώριζε να κάνει μασάζ. Τότε, έβγαλε την μπλούζα του και ξάπλωσε πάνω στο ειδικό κρεβάτι και η κοπέλα άρχισε να του κάνει μασάζ στην πλάτη για να του δείξει πόσο γνώριζε. Της είπε ότι το μασάζ της ήταν καλό αλλά ότι χρειαζόταν λίγη εκπαίδευση και ότι σιγά σιγά θα μάθαινε.
 
Από την ίδια πρώτη μέρα κιόλας, της είπε στα αγγλικά ότι θα κάνει μασάζ, ριλάξ με το χέρι για να έχει ο πελάτης “happy ending”.
 
Η νεαρή, δέχτηκε τη δουλειά που γιατί δεν είχε εργασία και έπρεπε να στέλνει χρήματα στα αδέρφια της που σπουδάζουν και στη μητέρα της που δεν εργάζεται.  
 
Όπως κατέθεσε, τους πρώτους δύο μήνες έπαιρνε 1100 ευρώ, ενώ τους υπόλοιπους μήνες δούλευε με προμήθεια.
 
Για μία ώρα μασάζ, που η ταρίφα ήταν 60 ευρώ, αυτή έπαιρνε 15 ευρώ. Τις πλήρωνε κάθε 3 εβδομάδες για δουλειά δύο εβδομάδων, ενώ τους έλεγε ότι θα τους δώσει τα λεφτά την επόμενη εβδομάδα, για την εβδομάδα που τους χρωστούσε. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, τους κρατούσε εκεί να δουλεύουν για αυτόν. Αν ήθελαν να σταματήσουν δεν μπορούσαν, καθώς τους έλεγε ότι δεν θα τους δώσει τα λεφτά που τους χρωστούσε.
 
Επίσης, όπως είπε, κάποιες φορές ο 39χρονος ύποπτος τους φώναζε και όταν δεν είχαν πελάτες, ήταν αγχωμένος και φώναζε. Ανέφερε ακόμη πως δεν είχαν ελευθερία, ενώ δεν δικαιούντο να μιλήσουν η μια στην άλλη.
 
Την είχε κλειδωμένη
 
Το τρίτο θύμα είναι 38 ετών από την Ουκρανία. Μεταξύ άλλων κατέθεσε πως γνώρισε τον 39χρονο στην Κύπρο, κατά το έτος 2017. Της είπε για την δουλειά και πως έχει ινστιτούτο μασάζ και σπα.
 
Της εξήγησε πως η ίδια θα κάνει μασάζ και την εκπαιδεύσει ο ίδιος. Η 38χρονη συμφώνησε και αφού πήγε πίσω στην Ουκρανία για να ετοιμάσει τα πράγματα της, επέστρεψε στην Κύπρο.
 
Ο 39χρονος την παρέλαβε και την πήρε στο διαμέρισμα στη Λεμεσό, όπου την κλείδωσε για τρείς ημέρες. Ακολούθως ο 39χρονος πήγε και της έδειξε πως να κάνει μασάζ, ενώ την άφησε στο διαμέρισμα, δεν της έδωσε κλειδί και αφού του ζήτησε να βρει διαμέρισμα για να μένει μόνη της ή για να βγει έξω για να πάει για καφέ, αυτός της έλεγε ότι είναι επικίνδυνα και να σταματήσει να σκέφτεται την ελευθερία και να μείνει εκεί.
 
Μετά τον πρώτο μήνα, την μετάφερε στη Λευκωσία όπου την είχε και πάλι κλειδωμένη για άλλους τρεις μήνες.
 
Στη συνέχεια του ζήτησε και πάλι να βρει δικό της διαμέρισμα και τότε την άφησε. Επιπρόσθετα, η 38χρονη ανέφερε ότι την πλήρωνε κάθε τρεις βδομάδες τις δύο βδομάδες, ενώ κρατούσε το μισθό της μιας βδομάδας, ώστε να τις αποτρέψει από το να φύγουν.
 
Την δεύτερη ημέρα, όταν είδε τις κοπέλες να κάνουν μασάζ για 10 λεπτά και τους πελάτες να είναι γυμνοί, είχε πανικοβληθεί γιατί δεν ήξερε τι συνέβαινε. Μια φορά ένας πελάτης, όπως είπε, ήθελε δύο κοπέλες, εκ των οποίων η μία «χαλάρωσε» τον πελάτη και τότε κατάλαβε τι συνέβαινε.
 
Ο 39χρονος της είπε ότι έπρεπε να το κάνει και η ίδια, χωρίς να της δώσει επιλογή να αρνηθεί, καθώς της φώναζε.
 
Επίσης, της καθόριζε ο ίδιος τι ρούχα θα φοράει, ενώ όταν φορούσε φόρεμα, της το άνοιγε, λέγοντας της ότι έπρεπε να είναι σέξι.
 
Επιπρόσθετα, η 38χρονη κατέθεσε ότι ο ύποπτος της φώναζε ότι έπρεπε να αγοράζει συνέχεια καινούργια ρούχα και εσώρουχα και μάλιστα να τα πληρώνει όλα από τον μισθό της.
 
Την ανάγκαζε να ντύνεται προκλητικά
 
Η τέταρτη κοπέλα είναι 34 ετών και κατάγεται από το Βιετνάμ. Βρήκε αγγελία σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αφού επικοινώνησε με το τηλέφωνο της αγγελίας, συναντήθηκε με τον 39χρονο ύποπτο. Της είπε για το ινστιτούτο που έχει και ότι θα έπρεπε να κάνει μασάζ και «χαλάρωση», ενώ της υποσχέθηκε μισθό 1400 ευρώ το μήνα αλλά μετά τους δύο πρώτους μήνες, της είπε ότι θα δουλεύει με προμήθεια.
 
Την πλήρωνε στο τέλος της τρίτης βδομάδας τους μισθούς των δύο πρώτων εβδομάδων, ενώ όπως είπε, τους απαγόρευε να μιλούν στο κινητό, την έβαζε να εργάζεται τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λευκωσία.
 
Επίσης, ο 39χρονος ύποπτος την ανάγκαζε να αγοράζει η ίδια τα ρούχα που θα φορούσε στη δουλειά και της έλεγε ότι έπρεπε να είναι προκλητικά.
 
Τέλος, ανέφερε στους ανακριτές ότι η ίδια, αφού δεν είχε άλλη επιλογή, αναγκάστηκε να εργάζεται κοντά του, καθώς εκτός από τα χρήματα που χρωστούσε στη χώρα της σε άτομα που την βοήθησαν να έρθει, έπρεπε να πληρώσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την επέμβαση που είχε κάνει.
 
Ήθελε χρήματα να στέλνει στο άρρωστο παιδί της
 
Η πέμπτη κοπέλα είναι 28 ετών και κατάγεται από το Καμερούν. Βρήκε αγγελία σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αφού επικοινώνησε με το τηλέφωνο της αγγελίας, συναντήθηκε με τον 39χρονο και την ρώτησε αν γνωρίζει να κάνει μασάζ. Της είπε ότι θα την πλήρωνε 1000 ευρώ το μήνα και αυτή συμφώνησε.
 
Την τρίτη ημέρα που πήγε δουλειά, ο 39χρονος ύποπτος, της είπε ότι έπρεπε να κάνει και «χαλάρωση» στους πελάτες, κάτι το οποίο δεν της άρεσε, αλλά επειδή η κόρη της που βρίσκεται στο Καμερούν είναι άρρωστη και έπρεπε να της στέλνει χρήματα, αποδέχθηκε να το κάνει.
 
Την πλήρωνε και αυτήν στο τέλος της τρίτης εβδομάδας για τις πρώτες δύο βδομάδες, ενώ έπρεπε η ίδια να αγοράζει συνεχώς καινούργια ρούχα, δηλαδή κοντές φούστες και κοντές μπλούζες.
 
Η έκτη κοπέλα είναι ηλικίας 25 ετών, από τη Νιγηρία και η οποία επίσης βρήκε αγγελία στην εφημερίδα. Είχε επικοινωνήσει με τον 39χρονο, ενώ όταν μετέβηκε στο διαμέρισμα, της άνοιξε μία κοπέλα και της έδειξε το χώρο, ενώ της είπε ότι θα έκανε μασάζ. Εργάστηκε για δυο μόνο μέρες, καθώς την τρίτη μπούκαρε η Αστυνομία.
 
Η έβδομη κοπέλα είναι ηλικίας 34 ετών, από το Νεπάλ. Βρήκε αγγελία πριν λίγες ημέρες σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αφού επικοινώνησε με το τηλέφωνο της αγγελίας, συναντήθηκε με τον 39χρονο στο διαμέρισμα στη Λευκωσία.
 
Ο ύποπτος φέρεται να της είπε ότι η εργασία αφορούσε μόνο μασάζ και όχι κάτι άλλο, ενώ την έβαλε να κάνει μασάζ σε μία κοπέλα και της είπε να πάει σπίτι να βελτιώσει την τεχνική της και να επιστρέψει σε μια βδομάδα για να την προσλάβει. Επέστρεψε και τότε την έπιασε δουλειά, με μισθό 1100 ευρώ το μήνα.
 
Μετέπειτα την πλήρωνε με προμήθεια και της κρατούσε μέσα μία βδομάδα και την πλήρωνε τις πρώτες δύο. Την έστελνε και αυτή στη Λεμεσό, την οποία μετέφερνε η σύζυγος του, που ήταν υπεύθυνη για να κλείνει και τα ραντεβού.
 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση-«Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά